Norsk film gjorde suksess i Montreal

Den norske filmen «Tusen ganger god natt» har vunnet juryens Grand Prix under filmfestivalen i Montreal.

Publisert Publisert

VANT: Regissør Erik Poppe som er aktuell med filmen "Tusen ganger god natt" tilstede på Filmens Hus i Oslo tirsdag, i forbindelse med presentasjonen av de norske filmene som kommer på kino i løpet av høsten. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Filmen fikk også hederlig omtale fra den økumeniske juryen, meldte Norsk filminstitutt natt til tirsdag.

Filmen har blitt svært godt mottatt under den anerkjente filmfestivalen. På verdenspremieren lørdag fikk filmen trampeklapp fra en fullsatt sal.

— Jeg er helt ør i hue, har vondt i magen og er lykkelig. Sjokket har satt seg i magen. Tidligere i kveld hadde jeg en lengre samtale med Juliette Binoche som for tiden befinner seg på innspilling i Berlin. Hun var like spent på utfallet av kvelden som vi har vært, og skulle gjerne vært til stede. Hun sitter nå i Berlin og venter på telefon fra meg, sa Erik Poppe i en kommentar natt til tirsdag norsk tid.

Montreal World Film Festival regnes for å være i samme klasse som festivalene i Cannes, Berlin og Venezia, ifølge Norsk filminstitutt.

— Prisen er en av filmverdens aller fremste priser, og setter absolutt lys på både norsk film, denne filmen og regissør Erik Poppe, sier Stine Oppegaard, utenlandsansvarlig for spillefilm i Norsk filminstitutt.

Regissør Erik Poppes filmhandler om krigsfotografen Rebecca, og er i stor grad basert på Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder.

Rebecca spilles av Juliette Binoche og i andre roller finner vi «Games of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, U2-trommeslageren Larry Mullen Jr. og ikke minst Mads Ousdal.

Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg basert på Erik Poppes historie. Produsenter for filmen er Stein B. Kvae og Finn Gjerdrum.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Fotografens bilde vekker oppsikt. Slik forklarer han det.

  2. – Det begynte med en liten, håndskrevet lapp, stukket inn i avisen hun skulle få

  3. WHO: Nytt døgn med rekordhøyt smittetall

  4. Lekkasjer, råteskader, mus og biller. Ole Bulls villa på Lysøen forfaller. – Noe må gjøres nå.

  5. – Fergene er utryddingstruet. Reis mens du kan.

  6. Sjekk spillerbørsen: Brann-sliteren får ros