Ny musikkfestival i Bergen

Mikal Telle vil lage en motvekt til Øyafestivalen. Nye band og artister skal løftes frem i begynnelsen av august.

Publisert Publisert

TOPPER PLAKATEN: Razika er et av bandene som er klare for Mikal Telle sin nye festival i starten av august.

Sjette og syvende august braker det løs på Kvarteret — musikkmanager Mikal Telle inviterer til festival, og Razika, Blood Command og Casiokids topper plakaten. 800 billetter blir lagt ut for salg til hver dag.

— Vi håper det skal bli en årlig festival. Dette skal være en boutique-festival mot Øya, og vi legger oss til dagene før den begynner. Det skal bli et lite høydepunkt her, sier Telle.

Boutique-festival

En boutique-festival bærer preg av å være mindre og mer nisjepreget, forteller han. På sikt er målet for festivalen, som bærer det foreløpige navnet Festival Tellé, å vokse seg større. Et annet av hovedmålene er å få lokale talenter frem i lyset.

— Vi prøver å få lokale talenter høyere opp på plakaten. Dette er viktig for businessen, så vi tenkte vi måtte gjøre litt selv, sier manageren i Made Management. I stallen har de artister som John Olav Nilsen & Gjengen og Lars Vaular, men de mindre artistene skal ikke komme fra deres egen stall.

— Tvert imot. Vi vil se etter artister vi kanskje kan rekruttere. Det blir rundt åtte-ti band. Noen er kjente for enkelte, mens andre igjen er helt nye, sier Telle og nevner Alexander von Mehren, som har spilt i bandet til Sondre Lerche. von Mehren har vært lenge i miljøet, men har akkurat spilt inn sitt album.

- Noe manglet

Telle sammenligner den nye festivalen med «Den Elleville Festen», som ble arrangert noen år på midten av nittitallet. Da samlet noen av datidens største artister i Bergen seg i Grieghallen for en massiv konsertkveld.

— Nå følte jeg det manglet noe på tampen av sommeren i Bergen. Vi trenger en festival som kan være med på å bygge opp miljøet til noe mer. Det skal være en måte å få en del av de nye, spennende artistene til å komme seg lettere inn på en skikkelig festival, og få navnet sitt på en solid plakat. Dermed er de synlige for festivaler i andre byer, og kanskje også festivaler i andre land, etter hvert. Festivalen er for øvrig nøye kuratert - vi har bare satt opp band vi kan stå inne for, og som vi syns har spennende musikk, sier Telle, som fortsatt jobber med bookingen til festivalen - såvel som selve festivalnavnet.

— Festival Tellé har kanskje en litt internasjonal schwung, sier han og ler, før han legger til at han får se hva festivalnavnet ender opp med å bli.

I tillegg til Blood Command, Razika, Casiokids og Alexander von Mehren, er også HandS, Millions, Chris Holm og Bloody Beach klare for festivalen.

KOMMER: Casiokids er også klare for Festival Tellé. Foto: Lars Bronseth

Publisert