Så er verden kommet til Førde

Eksotisk musikk stod på plakaten da Norges viktigste festival for verdensmusikk åpnet i dag.

Publisert Publisert

SJARMERTE PUBLIKUM: Fra Borneo kommer Masters of the Sape som spilte egenartet og svært melodiøs musikk for fullt hus under åpningskonserten torsdag kveld. Foto: ODDLEIV APNESETH

  • Olav Gorseth
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Førdefetivalen er i gang, og de første smakebitene av årets program ble servert under åpningskonserten. Festivalen er den største i Skandinavia for akustisk musikk.

Fra hele verden

Musikere fra Borneo, Baskerland, Sibir, Italia, Ungarn, USA, Sverige og Norge var i aksjon.

Kvartetten Masters of the Sape viste publikum at det også spilles spennende musikk i regnkogen, mens baskiske Kalakan fikk selskap av lausdanser

Les også

Blues på bølgan' blå

Ulf-Arne Johannesen fra Frikar.

Først ut på scenen var trioen Berit Opheim (sang), Karl Seglem (bukkehorn) og Ottar Kåsa (hardingfele) før miljøvernminister Bård Vegard Solhjell foretok den offisielle åpningen.

Ministeren fortalte at han var på den aller første Førdefestivalen som 19-åring. Da var han frelst for godt.

100 ulike arrangementer

Til festivalbyen strømmer det stadig nye artister, i alt 300 skal i aksjon frem til søndag, fordelt på omtrent 100 forskjellige arrangement. Og mye av musikken blir presentert i naturen, på fjelhyller,elvebredder, nedlagt skipsverft og i skogen. Torsdags natt var det også tradisjonell Sommernatt på Jølster, et fast arrangement der musikerne spiller i de små tømmerhusene. Tettere mellom musikere og publikum blir det ikke.

Dansekurs for barnehagebarn

Allerede torsdag morgen var 120 barnehagebarn invitert til konsert med sangeren Elin Grytting. Og det var dansekurs og instrumentverksteder i gang ut over dagen.

Publisert