Hva kan du vente deg av A-ha? Les hva anmelderne skriver.

Det er et godt oppvarmet A-ha som avslutter turneen i Bergen lørdag.

OSLO SPEKTRUM: A-ha på scenen i Oslo Spektrum lørdag for en uke siden. Foto: SCANPIX

  • Erlend Langeland Haugen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Siden september i fjor har A-ha spilt for rundt en halv million mennesker i Sør-Amerika og Europa.

Lørdag kommer de til Bergen og Koengen for å avslutte verdensturneen for det nye albumet «Cast in Steel», etter å ha spilt to ganger i Stavanger og tre i Oslo den siste uken.

Og bergenserne har mye å glede seg til, ifølge anmelderne:

Aftenbladet: «Morten synger steingodt»

«Daue og ferdige? Phø, a-ha virker ikke slitne engang,» skriver Stavanger Aftenblads anmelder, som ga bandet terningkast fem for torsdagens konsert i oljebyen.

«A-ha framstår som et høyst vitalt band. Det er nesten litt overraskende. Sist gang de tok avskjed, på Lassa, var de gode. Denne kvelden var de bedre. Ikke ville og ungdomsgale, men kraftfulle og gode. [...] Morten synger steingodt, Paul er påskrudd og leverer det som er av tyggemotstand og Magne spiller og leder forsamlingen aldeles finfint» skriver Aftenbladet.

Aftenposten: «Flinke og samspilte»

Tidligere denne uken ga Aftenpostens anmelder en firer på terningen for den første av tre konserter i Oslo Spektrum, etter at «den jevnt over tamme første timen» trakk ned.

«Som sagt over kan ikke en konsert med a-ha i 2016 bli feil. Til det er det musikalske materialet i bagasjen altfor sterkt, og de tilsammen syv personene på scenen for flinke og samspilte. [...] Det er et sterkere ønske om å «spille» og mer musikalitet over a-ha med komp på scenen nå, og det kler dem. De er det bandet de alltid har ønsket å være,» skriver Aftenposten.

Les også:

Les også

Derfor er settlisten til A-ha interessant

Dagbladet: «Det står ikke på viljen»

Dagbladet ga samme konsert terningkast fem.

«En utstrakt og leken «Cry Wolf» vitner om et avslappet band, som nå tydeligvis trives i hverandres selskap, og det blir gitt mye rom til alle tre. [...] Man kunne tenkt seg at A-ha anno 2016, etter en lang turne, ikke har så mye krutt igjen, men det står ikke på viljen i kveld i hvert fall,» skriver avisen.

Les også:

Les også

A-ha lager megaavskjedsfest i Bergen

Gaffa: «Strålte på scenen»

Også nettstedet Gaffa gir bandet fem av seks for den første Spektrum-konserten.

«Men at bandet på noen som helst måte ikke alltid kommer overens var umulig å se i går. For det var et veldig avslappet og fornøyd A-ha som gikk på scenen i Oslo Spektrum denne kvelden,» skriver nettstedet, men legger til at det la en demper på stemningen at det var lagt opp til sittekonsert.

«For det ble en kveld der energien ble holdt igjen nesten helt til det siste på grunn av stoler til tross for at A-ha selv strålte på scenen.»

BT anmelder «Cast in Steel»:

Les også

Stålkontroll på kontinentet

Dagsavisen: «En parodi på seg selv»

Dagsavisen har derimot sett en litt annen konsert — også bokstavelig talt, da de har anmeldt den tredje og siste Spektrum-konserten, en spesiell ekstrakonsert som ble filmet med såkalte Virtual Reality-kameraer - og gir bare en toer:

«Morten Harket er kanskje verdens mest keitete popstjerne, mens Magne er gjøglete uten å være så veldig morsom og Pål står der og trakterer gitaren uten noe særlig mål og mening, ja ut over det å spille da. [...] Avslutningen med «The Sun Always Shines on TV» og «Take On Me» er så bra popmusikk kan bli. Like fullt var det en kjedelig konsert hvor publikum var rekvisitter for en opptreden som siden skal kringkastes,» skriver avisen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Barn får livene sine ødelagt på Fridalen skole

Foreldre er sterkt kritiske til kommunens håndtering av elevutfordringer på Fridalen skole.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Oslo-regionen stenges ned

  2. Storutrykning da mann ble sett på isen på Smålungeren

  3. Væromslag på vei: – Kan bli glatt

  4. Feststemte bergensere i kø for å få alkohol: «Trekk tilbake!»

  5. Her serverer han den første ølen på tre uker: – Kø utenfor

  6. Fastlegen dro på jobb som vanlig. Så ble han smittet av en pasient.