Alle beklager i Plumbo-saken

Plumbo beklaget «mokkamann»-fadesen tvert. I dag beklager alle — også Madcon og Kaizers Orchestra. Det er dagen derpå etter Spellemannprisen.

pl.jpg
  • Per Kristian Bjørkeng
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Madcon har søndag lagt ut følgende kommentar på sin Facebook-side: «Det var en uheldig kommentar som vi alle, inkludert Plumbo, skulle vært foruten. En dum ting ble sagt, og dessverre fulgte vi opp med å si noen dumme ting vi også. La oss bruke tiden fremover på å være litt smartere. Saken er avsluttet, og det er ingen feide mellom Plumbo og Madcon!»"

Helgens rabalder begynte da Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus kalte prisutdelerne i Madcon for «mokkamann», da han skulle takke for tildelingen av Årets hit.

Plumbo ble buet av scenen av publikum. Rett etterpå ble Blokkhus intervjuet på VGTV, der han la seg helt flat, så inn i kamera og sa «unnskyld, unnskyld, unnskyld, Tshawe». Men det fikk ikke Tshawe Baqwa med seg, som samtidig rakk å kalle Blokkhus for et «fittehøl» overfor både Aftenposten og Dagbladet TV.

Hva er verst?

Dermed raste debatten om hva som var verst. Facebook-gruppen til Madcon har i dag vært totalt dominert av flere hundre sterkt negative kommentarer, der hovedtonen er at Madcons respons er verre enn Plumbos mislykkede fleip.

FrPs stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug var sterkt kritisk til Tshawes ordbruk overfor Dagbladet.no, og spellemanngjest og platebransjemenneske Mina Ghabel Lunde syntes synd på Blokkhus overfor aftenposten.no.

Les også

- Nå må NRK og alle roe seg ned

Les også

Plumbo kokte på Twitter

Utover dagen i dag ble da også tonen fra Madcon en helt annen. Talsmann og manager Pete Peters sier det slik i en SMS til Aftenposten:

— Det er UTE AV VERDEN, og var egentlig ferdig for vår egen del 15 min etter opptrinnet. Madcon-gutta var litt irriterte over at de hadde reist langt, og måtte stresse for å komme og gjøre ære på noen som «slenger med leppa» fra scenen, men irritasjonen ga seg like raskt som den kom! Begge parter sa upassende ting i går kveld, men dette er jo i realiteten en barnslig bagatell som ikke fortjener all den oppmerksomheten den har fått, ifølge Peters.

Kaizers til korset

Gitarist Terje Winterstø Røthing i Kaizers Orchestra tømte et champagneglass med øl i håret på Blokkhus mens han sto og ba om unnskyldning for fadesen på VGTV. Etterpå uttalte han at han var glad det var øl, så han slapp å kaste bort champagne på en slik mann. I dag var det dagen derpå for ham også. Han la ut følgende på sin Facebook-side:

« Hei der. Jeg vil gjerne komme med en liten forklaring i forhold til omstendighetene rundt øltømmingen under Spellemannprisfesten. Det som skjedde var en spontan reaksjon på det som jeg oppfatter som et av de flaueste sceneøyeblikkene i Spellemannprisens historie. Jeg ble revet med og akkurat der og da føltes øltømming som en grei måte å vise avstand fra det jeg oppfattet som lavpannet rasisme.

Les også

Stormet ut etter «mokkamann»-vits

Jeg hadde opptrådd annerledes hvis jeg hadde sett og hørt hva Lars faktisk sa til VG. At han beklaget seg og la seg flat endrer nødvendigvis saken, og jeg beklager derfor med dette min overreaksjon.

Resten av medlemmene i Kaizers Orchestra synes at jeg handlet unødvendig krasst, noe jeg også ser i dag. Jeg vil altså presisere at dette var en solohandling, ikke en bandhandling.»

Ekstrem interesse

At saken i hvert fall vekket helt ekstrem oppmerksomhet, er det ingen tvil om. Aftenpostens nettrapport fra Folketeatret rett etter hendelsen fikk større trafikk enn noen annen enkeltsak siden Utøya-terroren.

NRK skal mandag holde et eget møte der det skal vurderes om oppførselen til Blokkhus skal få konsekvenser for bandets planlagte deltagelse i Melodi Grand Prix.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
BT anbefaler

Over 500 SAS-flygninger kan bli kansellert

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

  2. Gravemaskin raste 10–15 meter ned – nå får Vegvesenet bot etter ulykken

  3. Når andre får barn, gir det Andrea en følelse hun aldri snakker om

  4. – Forsvarsdepartementet, Forsvarsstaben og andre ansvarlige må se seg selv i speilet

  5. Kariann har ein beskjed til alle som treff ungdom på sommarjobb

  6. 20 år gammal vart han kalla eit «statsministeremne». Så vart det stille rundt Pål.