To norske på topp ti

Tarantino beholder førsteplassen. Den nye norske premierefilmen «Rottenetter» åpner på en sjetteplass.

Publisert Publisert

  • Janne Hagen
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Helgens kinotopp har to nye norske filmer inne på topp ti, «Upperdog» på tredjeplass og «Rottenetter» på sjetteplass. Begge filmene ble vist under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Norsk om finans

Bare 6715 løste billett til «Rottenetter» den første helgen på kino. Norske «Upperdog» ble til sammenligning sett av 16.685 i åpningshelgen, og er i sin tredje uke på kino sett av 45.679.

«Rottenetter» var avslutningsfilm under årets filmfestival. Fredag hadde den premiere på norske kinoer. Flere anmeldere har ment at lyden står mye eller delvis i veien for filmen, og trakk for det på terningskastene.

Dette førte til debatt omkring kvaliteten på kinosalene i landets viktigste filmhappening. Spørsmålet er om terningkastene har spilt inn på besøkstallene. «Upperdog» fikk flere seksere og femmere, og filmen har gjort det mye bedre publikumsmessig på kino enn «Rottenetter».

Slik omtaler Filmweb «Rottenetter»:

«Når du selger sjelen må noen betale. Jonny Kristiansen er villig til å gjøre alt for å nå toppen i Stavangers oljeinfiserte finansmiljø. Han vil bli den beste, smarteste og rikeste av dem alle. Han går inn i en verden, der alt og alle kan kjøpes for penger — med store, åpne, grådige øyne. Jonny elsker det. Og han er god. Han lærer seg spillets enkle regler: Å spise eller bli spist. Jonny gjør alt som kreves. Han juger, bedrar og manipulerer. Dette er hans verden.»

Mer norsk

«Upperdog» handler om halvsøsknene Axel og Yanne som blir adoptert til Norge som småbarn. Han til materiell velstand på Oslo vest, hun til en gjennomsnittsfamilie på Oslos østkant.

Axel vokser opp til å bli en bortskjemt snobb som skjuler usikkerheten om bakgrunnen sin bak en likegyldig fasade.

I motsetning til den yngre broren husker Yanne at de kom til Norge, men ettersom de ble skilt ved ankomsten, vet hun ikke hvem han er eller hvor han befinner seg.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Toåring falt i elv i Geiranger: – Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn.

  2. Lange køer etter at ferge fikk problemer

  3. Rådmannen sov knapt på flere uker etter møtet med familien: – Jeg angrer ikke

  4. Kim-André er verdensmester i dødsing. Her kaster han seg i sjøen på Nordnes.

  5. – Folk tenker kanskje at jeg er lat. Det er jeg totalt uenig i.

  6. Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.

  1. Film