De dårligste filmene

Mike Myers kongen av kvelden før Oscar-kvelden.

  • Hanne Tenfjord Skodje
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Kvelden før den store Oscar-feiringen avholdes tradisjonen tro den langt mindre prestisjefulle Razzie-utdelingen. Og det var Mike Myers som sto i sentrum i år.

«The Love Guru», en film han har brukt år på å ferdigstille, vant prisen for verste film, verste manus og jammen fikk ikke Myers også prisen for verste skuespiller. Kanadieren spiller hovedrollen som åndelig healer i den kritikerslaktede filmen.

Floppet på kino

«The Love Guru» floppet grundig på kino og spilte bare inn 270 millioner verden over. Inntektene er beskjedne i forhold til «Austin Powers»-filmene som tilsammen har spilt inn 4,6 milliarder kroner. Også Jessica Alba og Justin Timberlake spiller i filmen.

Paris Hilton var den andre store vinneren, eller taperen, av lørdagens Razzie-utdeling. Hun vant tre priser, for verste kvinnelige skuespiller og verste par på film for den romantiske lavbudsjettskomedien «The Hottie and the Nottie», samt for verste kvinnelige birolle i filmen «Repo! The Genetic Opera».

De gylne bringebærene (Raspberries — derav navnet Razzies) ble første delt ut i 1980 som en slags anti-Oscar, en motvekt til det glamorøse showet i Kodak Theatre.

Blockbuster fikk pris

Også en av de riktig store kinosuksessene i fjor fikk den tvilsomme æren av å vinne pris lørdag. Den fjerde filmen med Harrison Ford i spissen «Indiana Jones og krystallhodeskallenes rike» fikk prisen for verste oppfølger.

Tidligere Bond-stjerne Pierce Brosnan fikk Razzie for sin syngende birolle i Abba-musikalen «Mamma Mia!».

Vinnerne blir kåret ved at 657 personer som bor i og utenfor USA stemmer. Ikke mange vinnere pleier å stille opp for å ta imot prisen sin, men Halle Berry, som har vunnet Oscar, viste at hun ikke alltid tar seg selv like høytidelig da hun møtte opp for å motta prisen for Catwoman i 2005. Talen var en smule ironisk, men dog.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert