Da Ephemera møtte Bowie

Ephemera nøyde seg ikke med å varme opp publikum før Bowie-konserten. De fikk lurt til helten et par av platene sine også.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

— Dokkar e så mange! Og så fiiine!

Inger Lise Størksen stråler som en sol fra scenen, foran tusenvis av bergensere som tasser frem mot scenen for å høre på det som kanskje er ny vestlandsrekord i vellykket krisebooking. For det var ikke mange timene mellom at Ephemera fikk spillejobb på Koengen til de sto i sommerstasen og sang for stadig flere tusen tilhørere.

— Vi fikk øvd bittelitt i formiddag. Hadde vi visst om det på forhånd, hadde vi selvfølgelig gjort mer, sier Christine Sandtorv.

— Men heldigvis er det ikke så lenge siden vi var ute og spilte, sier Jannicke. De tre gliste om kapp etter oppvarmingsjobben, bak scenen på konserten de hadde tenkt seg på uansett. I går ble jentene booket inn. Og var ikke vanskelige å overtale. I dag satt de på backstageområdet da David Bowie plutselig tuslet inn for å spise og se fotballkamp - Englands kamp mot Sveits i EM. Det var da Jannicke kvinnet seg opp og valset rett bort til helten med to av bandets plater. I god Ephemera-gjør-det-selv-ånd.

— Jeg tror jeg sa at «vi er oppvarmingsbandet, og her er musikken vår, håper du liker det». Og så sa han takk. Og jeg sa ikke noe mer, for jeg ville ikke forstyrre ham, og jeg syntes det var litt flaut, forklarer Jannicke.

— Men jeg var litt an i han, gliser hun.

Som om ikke det var nok, kolliderte jentene nesten i ham bak scenen også. Da ble det vanskeligere enn vanlig å motivere seg for å gå ned fra scenen.

— Jeg tenkte jeg skulle ta bilde av ham med mobiltelefonen min da vi passerte hverandre. Men så oppdaget jeg for seint at minnet var fullt, sier Inger Lise og sukker i en blanding av fortvilelse og ekstrem lykke.

De tre insisterer likevel på at det største ved torsdagen var å spille.

— Det var stort å treffe Bowie, men å stå på scenen foran så mange tusen ansikter... det var helt spesielt, sier Jannicke, og de to andre Ephemera-jentene nikker bifallende. De tre klarte også å dra i gang allsangen på Koengen først denne junikvelden, på fjorårets sommerhit «Girls Keep Secrets In The Strangest Ways».

Kurt Nilsen fikk en million for å gjøre oppvarmingsjobben foran Bryan Adams. Det var nok et par nuller mindre til Ephemera i går kveld. Men de tok seg betalt.

— Jo da. Men det var på ingen måte det viktigste. Det var ikke en sånn jobb, sier Inger Lise.

— Dette var vel mer en veldedighetsjobb, spøker Christine.

— Men vi hadde betalt for å få lov, gliser Inger Lise.

VARMET OPP FOR BOWIE: Gårsdagen ble en av de fineste dagene på en stund for Inger Lise Størksen, Christine Sandtorv og Jannicke Larsen i Ephemera.<p/>HELGE SKODVIN (foto)

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert