– Det er én Dylan-låt jeg ikke tåler

I siste utgave av BTs kulturpodkast, Republikken, varmer vi opp til fredagens Bob Dylan-konsert.

Publisert:

FANS MOT TVILERE: I siste utgave av Republikken varmer to Bob Dylan-fans og to Dylan-tvilere opp til fredagens konsert på Koengen. Fra venstre: Kulturleder i BT, Guro H. Bergesen, Razikas Embla Karidotter, NRK-journalist Bård Ose og BT-journalist Kjetil K. Ullebø. Foto: Ørjan Deisz

– Bob Dylan irriterer meg like mye som han imponerer meg, sier Bård Ose.

Han er NRK-journalist og hele Bergens musikkleksikon. Og så er han selvsagt Dylan-fan, selv om han av og til kan bli mektig irritert på den 78 år gamle amerikaneren.

TÅRER FRA 50-ÅRINGER: I tillegg til Dylan, snakker vi i Republikken litt om Razikas siste bergenskonsert. – Etter konserten kom det 50 år gamle menn og sa de hadde begynt å grine, sier Embla Karidotter. Her sitter Karidotter og Marie Amdam og signerer plater for fans etter konserten. Foto: Hedvig Idås

I ukens utgave av Republikken er det uenighet om hvor stor Bob Dylan egentlig er. Bård Ose mener at man finner spor av Dylan i mer eller mindre all populærmusikk som er gitt ut siden 60-tallet.

Embla Karidotter, som er trommeslager i Razika og fast gjest i Republikken, er dog mer skeptisk. Til tross for at hun nihørte på Bob Dylan i 14-årsalderen, da hun og Razika-vokalist Marie Amdam prøvde å skrive politiske tekster.

– Det er egentlig ikke noe minneverdig med det meste av musikken hans, sier hun.

Publisert: