Biff-aktuell rapstjerne har alltid tid til sex

Publisert Publisert

CANNES: A$AP Rocky danser på stranden i Canes. Foto: Joel Ryan

  • Jeg jobber knallhardt, men har likevel tid til å elske med kvinner hver eneste kveld, sier den Biff-aktuelle rapstjernen A$AP Rocky til BT.
  • Frank Johnsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

26-åringen fra New York skuespillerdebuterer i Biff-aktuelle «Dope», som narkolangeren Dom, en frisk og morsom skildring av svarte ungdommer besatt av 1990-talls musikk.

Dollarmillionær

Men for den store hopen er Rocky kjent som en av de kuleste rapperne i USA for tiden, ikke minst som medlem av rapkollektivet ASAP Mob.

Hans to eneste album, «Long. Live. ASAP» (2013) og «At. Long. Last. ASAP» (2015), debuterte begge på førsteplass på «Billboard 2000», den viktigste salgslisten i verden.

Rocky har også bygget seg opp sin egen, suksessfulle forretningsvirksomhet, blant annet et eget klesmerke – og har tjent millioner av dollar.

Karismatisk og smart

— Det går i ett. Musikken tar mye tid. Jeg er i studio hver dag. Men jeg har alltid drømt om å bli skuespiller, så «Dope» var perfekt. Å få starte denne delen av karrieren i en så kul indiefilm, er jo bare en drøm. Dette er en film som viser en smeltedigel av LA-ungdommer i 2015. Det handler ikke om gangstere og veldig alvorlige ting – det er morsomt og fascinerende. Vi debuterte i Sundance. Og plutselig er vi i Cannes, sier Rocky vennlig og begeistret til BT når vi treffes på takterrassen til festivalpalasset i Cannes.

Les også:

Les også

- Jeg får ingenting gratis selv om jeg er datteren til Lenny Kravitz

En annen av filmens stjerner, Zoe Kravitz, er ikke i tvil om at kameraten har en fremtid på filmduken.

— Rocky er karismatisk og smart, så jeg har lenge pushet på for at han skal ta en filmrolle. Vi spiste middag en kveld. Da fortalte han at han hadde blitt tilbudt en rolle i «Dope». «Det har jeg også», svarte jeg. Helt tilfeldig, sier Kravitz og ler.

Elsker svartmetall

Rocky er på samme plateselskap som Kygo, Sony, men han kan ikke huske å ha hørt noen av låtene til det bergenske stjerneskuddet.

— Men jeg er stor fan av norsk black metal musikk. Det er seriøs shit, sier Rocky glisende og viser frem en diamantbelagt tannrekke.

I filmen og i låtene hans er bruken av ordet N-ordet ganske utbredt. Rocky er i den nye generasjonen av svarte artister som har et avslappet forhold til kontroversiell ordbruk.

Farge betyr ingenting

— Rase betyr ingenting for meg. Jeg er en fri sjel – og vil ikke bli marginalisert på grunn av farge. For 10 år siden ble svarte diskriminert. I dag er muslimer de nye «niggers». Samtidig er jeg anarkist. Og gir faen. Jeg kan heller ikke manipulere folk til å like meg. De får ta meg som jeg er, kjøpe imaget mitt. Jeg har i hvert fall veldig mange dedikerte fans.

— Er det noe motstridende i det å være styrtrik anarkist?

— Nei. Jeg ville fortsatt gitt f om jeg var fattig. Jeg har hatt veldig få svarte kjærester. De har hatt alle typer farger. Dette er ikke noe stort tema. Vi er i 2015 nå. Jeg sier ikke N-ordet for å provosere. Det er bare noe jeg bruker, uten at det ligger noe politisk bak, sier Rocky.

Publisert
BT anbefaler

Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

Steinar Halleland (52) har endelig den trygge vennegjengen han drømte om. Emina og Younes håper å finne det samme.

Sakene flest leser nå

  1. Slik var det i Bergen med tidleg skjenke­stopp: – Oppsikts­vekkande

  2. Politiet har rykka ut til fleire heimefestar: – Det renn inn

  3. Derfor valgte Brann Inge­brigtsen foran Knutsen

  4. Jente (3) døde etter å ha falt i sjøen

  5. Fadderveka på BI avlyser alle utelivs­arrangement

  6. Brann-profiler om ansettelsen av Ingebrigtsen: – Fantastisk