TV 2 bemanner opp

TV 2 lyser ut 30 nye jobber. De fleste stillingene legges til Bergen.– Vi er selvsagt glad for alle de nye, faste stillingene, sier klubbleder Henrikke Helland.

Publisert Publisert

BLIR FLERE: TV 2 ansetter over 30 personer. Yvonne Fondenes er nyhetsanker i TV 2 nyhetskanalen. Foto: Bård Bøe

 • Tonje Aursland
 • Guro Valland
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– TV 2 skal satse mer på strømmetjenesten TV 2 Sumo, og vil bygge opp et nytt teknologimiljø knyttet til medieklyngen i Bergen, sier Christian Birkeland som er direktør for strømmetjenesten.

Inspireres av Netflix

Kanalen skal ansette over 30 nye personer som skal jobbe med tekniske løsninger og med salg. Mellom 21 og 23 personer blir ansatt i Bergen, resten i Oslo.

Ifølge Birkeland skal TV 2 jobbe med å gjøre strømmetjenesten enklere og mer relevant for kundene.

– I dag tilbyr vi det samme innholdet til alle som abonnerer på Sumo. Vi ønsker en tjeneste som anbefaler programmer som seerne er interessert i. Her er Netflix et forbilde. I tillegg ønsker vi en enklere og mer robust tjeneste, sier han.

ANSETTER FLERE: TV 2 Sumo-sjef Christian Birkeland (hvit skjorte), produktdirektør i TV 2 Sumo Marius Bjerke og utvikler Tormod Tønnesen (sittende). Foto: Håvard Solem, TV 2

TV 2-programmer strømmes mest

TV 2 vil ikke oppgi hvor mange som abonnerer på Sumo i dag.

Men tall fra den store medieundersøkelsen gjort på vegne av Nordiske Mediedager i 2016, viste at bare elleve prosent bruker TV 2 Sumo, mens 38 prosent av publikum sier de bruker den USA-styrte strømmetjenesten Netflix.

– Vi har hatt god vekst i strømmetallene spesielt det siste halvåret. Og blant de yngre seerne er Sumo mer populær enn lineær TV, sier Birkeland.

Han synes det er gledelig at seerne velger TV 2-produserte programmer fremfor amerikanske serier på Sumo.

KLUBBLEDER: – Vi er selvsagt glad for alle de nye, faste stillingene, og at ledelsen tar grep med å løfte Sumo ytterligere, sier klubbleder Henrikke Helland i TV 2. Foto: Adrian B. Søgnen

Åpne om satsing på Sumo

– På strømmetoppen ligger programmer som «Farmen», «Bloggerne», «Vendela + Petter» og «The Voice». Det betyr at vi er i ferd med å finne en nisje som står seg mot de store internasjonale strømmetjenestene. Det er viktig for oss, for vi kan ikke konkurrere mot Hollywood, sier Birkeland.

Ifølge Sumo-sjefen er det bare spørsmål om tid før det er flere som strømmer enn som ser på lineær TV.

– Men inntektene ligger fremdeles i lineær TV, så vi må gire og gasse samtidig, sier han.

I september i fjor offentliggjorde TV 2 at de skulle kutte 117 stillinger, halvparten av disse i Bergen. Samtidig ble det klart at flere TV-programmer ville forsvinne fra skjermen.

– Venter TV 2 kritikk for at dere bemanner opp like etter at en tøff nedbemanningsrunde er avsluttet?

– Vi har hele tiden vært åpne om at TV 2 ville satse på strømmetjenesten Sumo. Strategi- og omstillingsprosessen medførte dessverre også en nedbemanning for et år siden. Vi så at vi i for stor grad var rigget for et TV-marked vi hadde vært en del av, ikke et TV-markedet vi skulle inn i. Med denne satsingen kommer det nå en oppbemanning, og vi gleder oss til å flere dyktige medarbeidere med på laget.

I NYTT HUS: I sommer flyttet TV 2 inn i Media City Bergen sammen med flere andre medier. Nå ønsker de å utnytte synergiene i den nye medieklyngen. Foto: Bård Bøe

Positiv klubbleder, men for få folk

Redaksjonsklubben i TV 2 var ikke fornøyd med sluttpakkene som samtlige ansatte ble tilbudt i forbindelse med innstrammingene.

Rett før jul i år trakk TV 2 oppsigelsen av to programredaktører og en fotograf. Kanalen unngikk dermed rettssak ved å gi dem jobbene tilbake.

Klubbleder Henrikke Helland skulle ønske at ledelsen så nedbemanningsrundene i sammenheng med Sumo-satsingen. Eksempelvis kunne det ha vært aktuelle, interne kandidater for de nye stillingene. I stedet er disse nå ute av bedriften.

– Samtidig er dette en del av 2020-strategien. Kostnader er blitt redusert redaksjonelt for å satse på det nye, som er Sumo, og da trengs det kompetanse innen teknologi, sier Helland.

Klubblederen innser at Sumo er det som kan ta TV 2 videre inn i fremtiden.

– Det er vår nye bærebjelke, som igjen kan føre til flere redaksjonelt ansatte på sikt, sier Helland.

– Hvordan opplever dere dagens redaksjonelle organisasjon etter alle kuttene?

– At de tok for hardt i. Vi er for få. Derfor skal det diskuteres med ledelsen over nyttår.

Publisert

Les videre

 1. Kutter 177 stillinger i TV 2 – halvparten i Bergen

 2. Misnøye med sluttpakkene i TV 2

 3. Skjebnevalg for Bergen i TV 2

 4. Slik vil TV 2 utkonkurrere Netflix

 1. TV 2
 2. Bergen
 3. TV2 Sumo
 4. Farmen
 5. Strømmetjenester