Ellie Goulding til Bergenfest

Den britiske stjernen spiller i Bergen torsdag 15. juni.

Publisert:

PÅ DEN RØDE LØPEREN: Ellie Goulding har vært en av de store britiske popnavnene de siste årene. Her er hun på den røde løperen i forbindelse med premiere på filmen «Bridget Jones' Baby», hvor hun har en låt med. Foto: DYLAN MARTINEZ / X00177

Les også

Les også: Hjerteslag var egentlig ferdig. I år fikk bergensbandet sitt store gjennombrudd.

I mars i år spilte Ellie Goulding foran 16.000 mennesker i Telenor Arena. Når briten nå kommer tilbake til Norge, er det for å spille på Bergenfest.

Siden Ellie Goulding i 2010 ble tildelt BBC sin The sound of 2010-pris og mottok den høythengende Critics' Choice-utmerkelsen på Brit Awards, er hun bare blitt en større og større stjerne på pophimmelen. De siste låtene har hun stått bak låter det har vært vanskelig å unngå om man er eier av en radio. Sanger som «Love Me Like You Do», «On My Mind» og «Burn».

En halv milliard avspillinger

«Love Me Like You Do» har mer enn 500 millioner avspillinger på Spotify, og videoen til låten er blitt vist mer enn 1,3 milliarder ganger på Youtube. Antagelig godt hjulpet av at sangen er med i filmen «Fifty Shades of Grey».

Hennes siste singel, «Still Falling For Your», får også god drahjelp fra filmens verden. Den blir nemlig spilt i den nye Bridget Jones-filmen «Bridget Jones’ baby».

Les også

Les også: Hør Razikas homoversjon av den kjente julesangen

Varierende anmeldelser

Da Ellie Goulding spilte i Oslo Spektrum i 2014, fikk hun strålende kritikk blant annet i Dagbladet.

Etter hennes nevnte konsert i år i Telenor Arena, var ikke anmelderne like begeistrede. VGs anmelder kastet en toer på terningen. Men NRK P3 var litt snillere og ga en firer.

Ellie Goulding skal spille torsdagen på Bergenfest, en dag der den britiske singer-songwrigeren Passenger allerede er klar. Andre navn som er offentliggjort til nest års Bergenfest er Liam Gallagher, Richard Ashcroft, Tove Lo og lokale helter som Store P og Hjerteslag.

Publisert: