Storfavoritten ute av X-Factor

Tommy Fredvang tapte duellen mot Lise Mæland i X-Factor fredag kveld.

Scanpix

Christina Torsøe

Tommy Fredvang har vært en favoritt til å stikke av med seieren i X-Factor, men fredag kveld var konkurransen over for 27-åringen fra Stavanger.

— Jeg er takknemlig for at jeg har fått være med på et så sinnsykt eventyr som dette her, sa Tommy på Xtra Factor på TV2 Zebra etter utstemmingen.

Han forsikret seerne om at de definitivt får se mer til ham.

— Jeg har nettopp begynt. Jeg har min første plate klar, og håper jeg får gitt den ut snart. Den heter «From Now On», sa han.

I duell for første gang

I fredagens X-Factor-program hyllet deltakerne musikalske legender. Tommy sang «Womderwall» av Oasis, og fikk gode tilbakemeldinger fra dommerne. Han fikk likevel ikke nok stemmer av seerne, og havnet i duell for første gang. Tommy måtte kjempe mot Lise Mæland (20) som har overlevd to dueller tidligere.

I duellen fremførte Lise låten «Won't Go Near You Again» av Unni Wilhelmsen med tårer i øynene og Tommy sang «Look Like Her» av Espen Lind.

Karlsen stemte på Tommy

Mira Craig var den første av dommerne som måtte si hvem hun ville se videre i konkurransen.

— Jeg likte godt den siste opptredenen din i kveld Tommy, det var nært og ekte. Jeg likte din opptreden også, Lise. Når jeg ser på helheten må jeg velge Lise, sa Craig.

Jan Fredrik ga sin stemme til Tommy, som han har vært mentor for, og det var opp til Lises mentor Peter Peters å avgjøre.

— Begge er veldig flinke, men slik jeg ser det er det bare en av dem som har potensial til å sette spor i norsk musikk og det er Lise, sa Peters.

Det er nå kun fire deltakere igjen som kjemper om seieren i X-Factor. Det er Lise Mæland, Mari Lorentzen, Chand Torsvik og gruppen Shackles.

Dette sang finalistene i kveld:

Mari Lorentzen: «Show must go on», Queen

Tommy Fredvang: «Wonderwall», Oasis

Lise Mæland: «Proud Mary», Tina Turner

Chand Torsvik: «Tusen bitar», Bjørn Afzelius

Shackles: «Queen of the Night», Whitney Houston