Regain slår tilbake mot Gorgoroth

Plateselskapet Regain Records mener disputten over Gorgoroth-albumet «True Norwegian Black Metal – Live in Grieghallen» er overdrevet.

 • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Medlemmene King Ov Hell (Tom Cato Visnes) og Gaahl (Kristian Eivind Espedal), som nå har copyright på Gorgoroth-navnet, la mandag ut en pressemelding på bandets hjemmeside der de hevdet at tingretten i Malmö hadde påbudt plateselskapet Regain Records å stoppe salget av platen.

– Selv om vi synes saken er overdrevet, føler vi oss nødt til å kommentere den, sier sjef i Regain Records, Per Gyllenbäck, i en uttalelse.

Midlertidig stoppet

Salget av platen skal bare være midlertidig stoppet av hensyn til rettsforhandlingene.

– Det har blitt avgjort at salg og markedsføring av platen «True Norwegian Black Metal – Live in Grieghallen» er stanset mens rettsforhandlingene pågår, og fram til saken er avgjort. Det er ikke falt noen dom i saken på dette tidspunkt.

I oktober i fjor var metallbandet også innblandet i en sak om hvem som hadde rett til å bruke navnet Gorgoroth, da medlemmet Infernus (Roger Tiegs), som grunnla bandet, skilte lag med King og Gaahl.

Retten til navnet ble tildelt de to sistnevnte, men Regain Records støttet Infernus i saken, og hevder at kontraktene de har med bandet kun er signert av Infernus.

Ikke fornøyd

Disputten om albumet «True Norwegian Black Metal – Live in Grieghallen» er mellom Regain Records på den ene siden og King og Gaahl på den andre. Saken dreier seg om at de gjenværende medlemmene i bandet ikke er fornøyd med albumproduktet slik det er blitt solgt av Regain Records.

– Regain Records har fulgt hver eneste avsnitt i kontrakten. Vi kommer til å bruke nødvendige midler for å beskytte våre rettigheter fram til rettens dom rydder opp i saken, sier Per Gyllenbäck.

King og Gaahl hevder at plateselskapet har brutt kontrakten med bandet ved å fjerne bass-sporene til King, og mikset platen uten at de to bandmedlemmene har vært informert.

Plateselskapet hevder på sin side at det hele tiden har vært Infernus, som på opptakstidspunktet fremdeles var med i bandet, som spilte bass på platen.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
 1. Musikk
EN HELVETES KRANGEL: De tidligere Gorgoroth-kollegene Infernus (t.v.) og Gaahl, her fotografert i 2005, er i full krangel om bruken av bandnavnet.

Les videre

 1. Satanstrid kan ende i retten
  Gorgoroth-musikerne krangler så bustene fyker.

  Les hele artikkelen

BT anbefaler

– Et av de mest fantastiske stedene jeg har vært

23.000 bergensere jublet da Post Malone gikk på scenen på Koengen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Brann på Hop i natt: Tolv personer evakuert, seks til legevakten

 2. «Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen»

 3. Foreslår «blå bybane» mellom Laksevåg og Nøstet

 4. «Sverige skal få bli med i Nato, men det koster»

 5. Elida (15) har søkt over 100 jobber. Nå har hun en beskjed til alle arbeidsgivere.

 6. Ber om innspill fra syklende bergensere