Mer folkelig enn noen gang

Musikk-Norge mener Lost Weekend har booket sitt mest folkelige program noensinne, og at selve settingen betyr mer enn musikken.

Publisert Publisert
  • Kaspar Synnevåg
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

I morgen klokken 17.30 går startskuddet for årets Lost Weekend i Kollevåg på Askøy, og øverst på plakaten står gamle helter som DeLillos 85', Raga Rockers og The Waterboys. Yngre artister finnes også på programmet, som Datarock, Surferosa og Madcon, men ekspertene mener årets program er det mest folkelige noensinne.

— Lost Weekend satser åpenbart på et litt eldre publikum, spesielt med Waterboys som headliner, de er helt uinteressante for alle under 35 år, sier musikkanmelder og tidligere «Idol»-dommer Asbjørn Slettemark.

Han tror programmet kan trekke mange publikummere når festivalen begynner i morgen.

— Raga Rockers og DeLillos er gode publikumsdragere, og Ida Maria vil trekke mange tenåringer. Erik og Kriss er for de aller yngste, men de fleste av dem er nok uansett på Norway Cup denne helgen, sier Slettemark, som synes det er positivt at det er hyret inn så mange norske artister.

- Identitetsløst

Samtidig kaller han programmet identitetsløst.

— Jeg savner noe eksklusivt og overraskende, det er et problem at de samme artistene opptrer på alle festivalene.

Slettemark mener uansett at programmet bare er «sånn passe viktig» for Lost Weekend. Viktigere er det om festivalen er velorganisert, og om publikum har gode minner fra tidligere år.

Hove- og Quart-gründer «Toffen» Gunnufsen er enig i at selve musikken ikke nødvendigvis er det viktigste.

— Det viser seg at det ofte er andre ting som er vel så avgjørende, og Lost Weekend har jo et fantastisk festivalområde, sier sørlendingen, som tidligere har vært der på omvisning.

Han leser ut fra programmet at Lost Weekend er forsiktige etter pengeproblemene tidligere i år, og mener ledelsen har vært fornuftige.

— Det er et billig program, men dette må ses på som et regionalt arrangement. Raga Rockers og Waterboys er gjengangere på festivaler, likevel kan publikum godt synes konsertene deres er superbra. Dette programmet er booket ut fra en folkefestfilosofi, med noen spennende mindre band som krydder. Festivalen tar ansvar, så får kreditorene heller holde kjeft så lenge, sier Toffen leende.

- Skyter med hagl

Gaute Haaversen-Westhassel er Norges ferskeste festivalsjef etter sommerens suksess med Oslo Live. Han mener Lost Weekend skyter med hagl - og lykkes.

— Med dette programmet ønsker de å nå et bredt publikum, det er en blanding av unge urbane band og etablerte artister. Waterboys er en fin ting, alle liker jo norgesvenner, sier Oslo Live-sjefen.

Bukta-sjef Robert Dyrnes synes Lost-programmet er godt og variert.

— De har satset veldig riktig, med mange norske band. Det er kanskje ikke verdens mest spennende plakat, men de har satset på band de vet kommer til å gi publikum gode opplevelser, og det er det viktige, sier Dyrnes. Han har tidligere booket flere av de samme bandene til festivalen i nord.

Lilliane Hantveit i Lost Weekend bekrefter at de nå satser bredere enn tidligere, men er ikke enig i at programmet er billig.

— Vi har brukt nesten den samme summen som i fjor.

Hva synes du om årets program? Si din mening i kommentarfeltet under!

Publisert

Foto: Sævig, Rune

NORGESVENNER: Waterboys kommer, og vil ifølge Asbjørn Slettemark ikke trekke publikummere yngre enn 35.

HEADLINERE: Raga Rockers er blant bandene som står øverst på plakaten på Lost Weekend i år. Foto: Arkivfoto: Heiko Junge

Sakene flest leser nå

  1. Koronasmittet reiste mellom tre kommuner – nå må 70 personer testes

  2. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk de dødsdommen

  3. Her vil de ha en gigantisk gondolbane. Dårlig idé, mener gründer.

  4. – No er han Noregs aller dårlegaste politiske strateg

  5. Bergen mister stor prestisjekonferanse: - Veldig trist

  6. Slik vil regjeringen unngå at barnefamilier på ferie havner i koronafelle

  1. Musikk
  2. Konsert