Store episke øyeblikk

Storslagent firkløver

Publisert Publisert
4 av 6 hjerter

Det er fort gjort å bli mistenksom til band som skal understreke hvor kompromissløse de er, akkurat som Big Brother-deltakere som gnåler om hvor viktig det er å «si ting rett i ansiktet på folk, ikke bak ryggen dems» er de første som lyver. «No fear, no hatred, no mercy, no compromise» står det å lese på coveret til «Little Lucid Moments», og med Motorpsychos sprikende katalog tenker man jo sitt om dette ekthetsjaget. Men Motorpsycho har uansett solid kreditt i troverdighetsbanken, vi snakker tross alt om et av de beste norske bandene gjennom hele 90-tallet, så vi snur søkelyset mot de fire lange låtene som utgjør «Little Lucid Moments».

Motorpsycho har i tyve år vært et band av ivrige og nedstøvede platesamlere. Når de har vært trendy, har det vært et tilfeldig sammentreff mellom Bent og Snahs musikksmak og musikkpolitiets synsing, stort sett har platene deres vært tidløse referanser til mest rock og litt jazz fra 70-tallet. På «Little Lucid Moments» trer inspirasjonene enda tydeligere frem enn før. Det 20 minutter lange åpningssporet «Suite: Little Lucid Moments» er i form og arrangement en pastisj over den beste låten Yes noensinne skrev, «Close To The Edge», og Motorpsycho fyller den med lekker traktorbass og lekent gitarspill akkurat slik Chris Squire og Steve Howe gjorde det. Med tydelig inspirasjon fra de mest hardtslående sidene til Deep Purple anno «California Jam» er resultatet Motorpsycho på sitt mest brautende, bråkende og selvsikre, og en av de beste låtene bandet har skrevet siden «Blissard».

«Year Zero (A Damage Report)» er derimot mer søkende og stillestående, og sjeneres av sedvanlig håpløs vokal fra Snah, den briljante gitaristen som aldri skulle vært i nærheten av en mikrofon. «She Left On The Sun Ship» fortsetter der åpningssporet slapp, med tunge, dronende riff som maler seg bredere og bredere frem til et noe kjedelig avslutningsparti varer, men mens den drønnende avslutningen «The Alchemyst» sender tankene til mesterverket «The Golden Core» fra «Timothy's Monster».

Som helhet er ikke Motorpsycho helt oppe ved storheten til «Timothy's Monster» eller «Blissard» (tror du bandet er lei av å høre det, eller?), det føles mer som om bandet viser frem et utsnitt av repertoaret sitt heller enn å brette ut hele teppet. Det er få band som gjør disse gigantiske og utsvevende lydveggene bedre enn Motorpsycho, men vi vet alle at det bor enda mer i bandet.

ASBJØRN SLETTEMARK

Er du enig med vår anmelder? Si din mening her!

Foto: BT

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. En person pågrepet og siktet for drap på Sotra

  2. – Altfor mykje hjort på Vestlandet

  3. Sindre var forberedt på reaksjoner. Det tok kun et par timer.

  4. Dette vannet overvåkes nøye: – Det lukter råtne egg

  5. Mann (60) omkom i båtulykke

  6. 24,5 grader i Bergen lørdag. Og varmere skal det bli.

  1. Musikk