Stargate på 1. plass igjen

Norske Stargates «Rude Boy» med Rihanna vil bare ikke gi slipp på Billboard-tronen.

  • Stian Wallum
  • Frode Singsaas
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Denne ukens oppdateringer på Billboard-listen må være usedvanlig hyggelig lesning for Stargate-gutta Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen. For andre uke på rad så finner vi Rihanna med «Rude Boy» helt øverst på den prestisjetunge listen.

For andre gang har samarbeidet mellom Rihanna og Stargate ført til førsteplass på Billboard. I 2008 toppet Stargate med låten «Take A Bow».

Låten har tatt steget fra åttende, via fjerde og nå to uker på topp.

At Stargate har aller størst suksess sammen med Rihanna er et resultat av langvarig samarbeid. Helt siden Stargate flyttet til New York i 2005 har de jobbet med artisten fra Barbados. Låten «Unfaithfull» fra 2006 var det første fruktbare samarbeidet. Etter det har Stargate produsert fem topp ti-hits fra Rihanna.

I fjor slapp Rihanna det kritikerroste albumet Rated R, men single-suksessen har latt vente på seg. Helt til nå. Førstesingelen «Russian Roulette» nådde bare niendeplass, mens andresingelen «Hard» stoppet på åttendeplassen. «Rude Boy» er Rihannas sjette nummer 1-hit i USA og gjør henne til den med flest listetopper i USA de siste fem årene — på plassen foran Justin Timberlake.

Billboard Hot 100 er den offisielle amerikanske hitlisten og settes sammen av radiospilling, nedlasting og fysisk salg.

Publisert: