Har funnet sin musikalske kjerne

Stig van Eijk har funnet sin musikalske kjerne og snart kommer nytt album. Videoen til singelen «Always A Solution» viser hvor artisten er nå.

svp://29588

Den nye platen kommer i mai. Da er det 14 år siden Stig van Eijk ga ut sin første soloplate, i 1999. Den gangen var han en popkis, nå er det reggae som gjelder.

Troen på seg selv

— Jeg har jobbet lenge med denne, to år er brukt på å bli ferdig med platen. Den viser hvor hjertet mitt ligger og hvor jeg står musikalsk. Den en basert på reggae, soul og hiphop, men flørter litt med andre sjangre også. Tekstene er veldig viktige, jeg har jobbet utrolig mye med dem, sammen med samboeren min, Beate Helen Thunes, sier van Eijk.

— Hva er gjennomgangstemaene?

— Det handler om å ha troen på seg selv, selv om det kan se mørkt ut. Det handler om å utfordre seg selv, ikke bare være A4, men vise mot. Reggae handler ofte om sol og kjærlighet og ting som er fint. Men jeg bruker musikkformen til å vise at de kjipe tingene ikke må få knekke oss. Det er løsningsorientert musikk dette, se positivt på ting. Se lyset i tunnelen.

Barnesoldater

— Du har nettopp vært på et opphold i Uganda. Hva gjorde det med deg?

Les også

Se hvem som er tilbake!

Les også

- Ble tilbudt dop og sex

— Platen var ferdig før Afrika-oppholdet, men holdningene mine ble nok bare forsterket i Afrika. Der spilte vi inn musikk med tidligere barnesoldater og handicappede unger som aldri hadde vært i et studio, sier han.

Det var stort for både barna og dem, tenker van Eijk.

— Disse opptakene vil komme ut både som dokumentar, på plate og som videoer. Disse ungene har opplevd verre ting enn vi kan forestille oss. De har liv som mangler det aller meste, utsiktene deres er ikke særlig bra. Likevel viser de en enorm glede over livet. Dette er noe å tenke over, noe å lære av. Aldri gi opp, selv om det ser mørkt ut, sier van Eijk.

Videoen som slippes nå har dystert tema med mobbing, rasisme og vold blant familiemedlemmer.

Dette er tema som van Eijk er opptatt av, og han vil gjerne gjør folk oppmerksom på hva som skjer rundt dem. Engasjement kan gjøre en forskjell.

Platina

Stig van Eijk vant norske finalen av Melodi Grand Prix i 1999 med «Living My Life Without You», skrevet og komponert av ham selv sammen med Stargate.

I den europeiske finalen ble det en 14. plass, men albumet «Where I Belong» som ble gitt ut samme året, solgte til platina, over 30 000 eksemplarer.

Sjelsekspressen

I 2000 ble van Eijk kåret til årets mannlige artist i Norge. I 2001 laget han den colombianske fredslåten «Constructors Of Peace». I 2003 skrev han låten som vant Idol i Sør-Afrika. «Once in A lifetime».

Låten ble en stor hit i Afrika. Stig van Eijk er også frontfigur i reggaebandet The Soul Express Orchestra.

GÅR NYE VEIER: Stig van Eijk SILJE KATRINE ROBINSON

svp://29588