Han skal kjøre 110 Bieber-fans

Men det er ingen sak, for en gang kjørte Jan Gjendemsjø et helt trekkspillag til hovedstaden.

Publisert Publisert

MYE LIV: Jan Gjerdemsjø er en erfaren bussjåfør, og klar til å kjøre over hundre ungdommer til Justin Bieber-konsert. - Det blir mye liv, og mye galskap, sier han.

  • Vilde Mebust Erichsen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg håper det blir noen foreldre med, ellers så kommer det til å ta helt av, sier bussjåføren.

Når Turistbuss Bergen skulle velge ut hvem som skulle kjøre «Bieber-bussene» til Oslo, ble de mest erfaring valgt. Gjendemsjø har jobbet som bussjåfør siden 1991, og kjørt stor bil siden 1976.

— Jeg har også vært med og dirigert et musikkorps, så jeg vet å håndtere barn og ungdommer, sier han.

Ved siden av førersetet i bussen hans står det en stol med påskriften «reservert til ledsager». Men Gjendemsjø er alene om å skulle frakte til sammen 110 konsertklare Bieber-fans til Oslo, både på tirsdag og torsdag.

Sikkerheten er viktigst

Bussjåføren har ingen erfaring med å kjøre ungdommer til konsert, men en gang kjørte Gjendemsjø et helt trekkspillag til Oslo, og hjem igjen.

— Han ene satt bak meg og spilte trekkspill tre timer i strekk. Til slutt måtte jeg be han flytte seg lenger bak. Det låt ikke spesielt pent, sier bussjåføren.

Les også

Sofie (12) kan alle sangene på rams. Absolutt alle.

Han tror ikke det skal bli noen grunn til å be ungdommene om å være stille.

— De skal selvfølgelig få lov til å synge og ta seg helt ut, men sikkerheten kommer først. Jeg har tross alt ansvaret for 55 passasjerer i hver buss, så det er viktig at de ikke begynner å danse i stolene. Beltene skal alltid være fastspent, sier han.

8 timer med Bieber-låter

Det er satt opp busser fra 28 byer i Norge, som skal kjøre til Telenor Arena i Oslo, der konsertene holdes. Fra Bergen kjøres det fulle to busser på både tirsdag, onsdag og torsdag.

— Jeg tror det kommer til å gå helt fint. Jeg vet hva dette går ut på. Mye liv og mye galskap, sier Gjendemsjø.

Selv har han en niese som er stor fan av den canadiske popstjernen, men han innrømmer at musikken ikke gjenspeiler hans egen smak.

— Jeg regner med at det blir en del Justin Bieber CD-er som skal spilles over høyttalerne i bussen, og det skal de få lov til. Men jeg kjenner at det skal bli godt å fly hjem igjen fra Oslo, etter 8 timer med Bieber-låter, sier bussjåføren.

Publisert

Les videre

  1. Beslagla Bieber-bilder og -beltespenner

  2. Bieber kan slå ut telenettet