Ville ikke lage «The Fox»

Vegard Ylvisåker var veldig skeptisk til å lage en dum revevideo. I begynnelsen.

  • Halvor Ripegutu
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Ylvis-brødrene fikk ideen om å lage en sang om hva reven sier allerede i fjor, men brødrene forkastet den fordi de syntes den var for teit.

Ombestemte seg

Et halvt år senere ble den fisket opp av skuffen av Bård Ylvisåker og tekstforfatter Christian Løchster da Ylvis skulle lage en låt sammen med produksjonsteamet Stargate. Men storebror Vegard var i begynnelsen veldig skeptisk.

— Jeg husker jeg så det på ansiktet ditt at du syntes vi ikke skulle gjøre det, sier Bård.

— Men så begynte jeg å tenke på det, og innså at reveideen ikke var så dum likevel. Så da gikk vi for reveideen, sier Vegard.

Uklar om ideen

Videoen til den Stargate-produserte låten er nå sett 35 millioner ganger på YouTube siden den ble sluppet for to uker siden. Den er i ferd med å bli et popkulturelt fenomen og flere amerikanske TV-kanaler har omtalt videoen. Kanalen Fox brukte låten nylig i en promosjonsvideo. The Ohio University Marching Band har laget en storbandversjon.

I forrige uke debuterte dessuten låten på en 29. plass på den amerikanske Billboard-listen.

Brødrene vet ikke hvem som opprinnelig fikk ideen til «The Fox». Som med de fleste andre ideer ble den unnfanget ved at brødrene satt sammen og snakket på kontoret.

— Det er vanskelig å gi kreditt til en spesifikk person. Vi sitter og snakker sammen om ting som har skjedd og så spinner vi videre på det. Og så begynner ting å skje, sier Vegard.

— Av og til kommer Vegard med en dårlig ide. Det kan føre til at jeg får en god idé. Men da har jo han like mye eierskap til ideen, sier Bård spøkefullt.

- En dum sang om en rev

Brødrene er helt tydelige på at de ikke var foreberedt på suksessen til «The Fox».

— Hvis vi hadde tenkt at en dum sang om en rev potensielt kunne få 30 millioner hits på YouTube, hadde vi vært helt skadet i hodet. Det var ingen som kunne forutse noe sånn, sier Bård.

Han sier at Stargate var de mest overraskede av alle. De produserte «The Fox» og har også laget store hitter for amerikanske artister som Rihanna og Beyonce.

— Noen ting treffer et eller annet og det er helt umulig å forutse, sier han.

Publisert: