Alvorstung debut

Blodig Alvor i hard konkurranse.

Publisert:
Petter Lønningen

Dette unge ålesundsbandet slapp disse låtene allerede i 2011, men gjennom Indie (Kvelertak, Satyricon, Purified in Blood) debuterer de nå nasjonalt.

Blodig Alvors harde blanding av Raga Rockers, Motörhead og Skambankt har mye for seg, men de siste årene har det ikke skortet på slik midtempo hardrock med pønkete tilnærming. For å stikke seg ut i mengden må man ha hvass musisering, drøye brudd, tvetydige stemninger eller nye vrier på klassiske akkordprogresjoner. «Mørkets frembrudd» mangler slike elementer, og tekstenes slagordpoesi er i overkant sjablongaktig.

Samtidig: Blodig Alvor har store ambisjoner og enda mer sjel. Bandet imponerer også når det kommer til struktur og oppbygging. Riffingen slår i magen, og vokalisten har mer pondus enn Angela Merkel i krisetid.

Mange debutplater resirkulerer gamle låter. Det kan resultere i uferdig, men spennende musikk, eller som her, låter som bærer preg av å være skrevet av unge musikere som ennå ikke har funnet en egen identitet. Om Blodig Alvor får utvikle et særegent lydbilde, kan bandet bli en real tungvekter.

Blodig Alvor spiller på Garage 14. februar.

Enig med vår anmelder? Si din mening!

Blodig Alvor: «Mørkets frembrudd» (Indie Recordings)

Publisert: