Storkonserten på Koengen i juni avlyses. Dette skjer med billettene.

Post Malone-konserten utsettes til neste år. Men Bergen Live antyder andre overraskelser i sommer.

Rapperen Post Malone kommer fra Syracuse, New York. Han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rockstar» som ble sluppet i 2017, en låt som er spilt over flere milliarder ganger på Spotify.
  • Reidun Drægebø
  • Frank Johnsen
Publisert Publisert

Etter planen skulle den amerikanske rapperen Post Malone stå på scenen på Koengen 30. juni. Nå bekrefter konsertarrangør Frank Nes i Bergen Live at konserten ikke blir noe av i år.

– Den utsolgte éndagsfestivalen «Bergen Calling», med headlineren Post Malone på Koengen, vil ikke bli gjennomført 30. juni. Nå er konserten utsatt til 28. juni 2022.

22.000 publikummere hadde sikret seg billetter til konserten.

Ny konsertdato

Allerede dagen etter at billettene kom ut for salg i desember, var 16.000 revet bort. Kort tid etter var også konserten utsolgt.

Siden 14. mai har det vært kjent at konserten trolig ikke ville bli gjennomført. Da skrev Bergen Live et innlegg på Facebook-arrangementet til konserten: «Vi har ikke glemt dere. [ ...] Vi prøver å finne en ny konsertdato i samme periode i 2022. Etter alle solemerker vil konserten altså ikke finne sted 30. juni 2021».

Kjartan Lauritzen på Koengen i 2019 da han spilte på «Ferieklubben».

Nå er konserten utsatt til 28. juni 2022. Line-up for den nye datoen blir identisk til opprinnelig dato. Det vil si Iann Dior, Kjartan Lauritzen, Isah, SushixKobe, Dutty Dior, L. U: N. A, i tillegg til Post Malone.

– Det kommer ikke noen alternativ konsert for Post Malone denne sommeren – den er ikke mulig å erstatte, sier Frank Nes.

Og fortsetter:

– Vi må nok vente til 2022 for de største konsertene med normal kapasitet utendørs.

Slik får du pengene dine tilbake

Nes håper at folk er tålmodige og beholder billetten sin til neste år.

– Har du billett, gjelder den også neste år. Det er en veldig «hot» billett.

Dersom du ønsker å få tilbake pengene for billettene, må du gjøre det innen fristen om én måned.

– Publikum har frist til 9. juli med å registrere seg for å få refundert pengene for billetten.

– Det tar noe tid å få tilbake pengene, men det er det Ticketmaster som står for. Det kan ta inntil 60 dager.

– Hva er grunnen til det?

– Ticketmaster har begrenset kapasitet, som så mange andre i vår bransje det siste året, og må ta utbetalingene etter et spesielt system for å sikre at det blir gjort riktig, forklarer Bergen Live-sjefen.

Gabrielle på Plenen under Bergenfest 2017.

Konsert-overraskelser i sommer

På Plenen bak Koengen er Bergen Live i gang med sin konsertrekke i juni. Torsdag kveld spilte Bigbang foran 600 publikummere, og i løpet av måneden skal også artister som CC Cowboys, Susanne Sundfør og Morten Abel stå på scenen.

Konsertrekken i juni blir arrangert som en slag erstatning for Bergenfest, og kom som en hyggelig overraskelsen på mange. Og i august skal Gabrielle og DumDum Boys ha konserter på Koengen.

– Kan det komme noen flere konsert-overraskelser i sommer?

– Det kommer nok flere konserter i august også, men vi venter på søknaden om støtte fra stimuleringsordningen til Norsk kulturråd, sier Nes.

Sa nei til testkonserter

– Frank er blitt hørt. Han foreslo at vi skulle ta i bruk hurtigtester og koronasertifikat. Nå har statsminister Erna Solberg sagt at vi skal vurdere det i fase tre av gjenåpningsplanen, sa kulturminister Abid Raja (V) til BT i april.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Men 7. juni ble det kjent at FHI vraker planene om testkonserter, etter at Bergen ikke kunne stille med testkapasitet og Oslo sa nei til testkonsertene.

Publisert
  1. Konsert
  2. Live
  3. Bentley
  4. Susanne Sundfør
  5. desember

Les videre

  1. Konsertrekord i Bergen: – Har aldri hatt så mange artister på én måned før

  2. Tror på fulle konsert­saler i september