Fett nok for fansen

Forutsigbart sci-fi-eventyr.

Publisert Publisert
3 av 6 hjerter

Til tross for lunkne kritikker ble den første Fantastic Four-filmen en gedigen suksess både på lerret og DVD. Slik går det nok også med denne unummererte oppfølgeren, der den intergalaktiske The Silver Surfer er den store utfordreren. Kaos følger i hans fotspor, Silver Surfer er utsendt av den onde kraften Galactus, som ernærer seg ved å sluke planeter. Jordens utslettelse er med andre ord nær, og tiden er knapp. Bedre blir det ikke av at erkefienden Dr. Doom (Julian McMahon) dukker opp.

Spenning knytter seg også til det faktum at Johnny Storm (Chris Evans) — Den menneskelige fakkel - får forstyrret spesialkraften sin i møte med The Silver Surfer, slik at evnen til å antennes «smitter» over på de andre tre når de tar på ham.

En liten redegjørelse for dem som ikke kjenner de fantastiske fires spesialiteter: Når Johnny tar fyr, kan han også lette fra bakken og fly ufattelig fort. Reed Richards (Ioan Griffudd) - Mr. Fantastic - har en gummikropp som kan bendes og strekkes i like ufattelige former. Kjæresten hans, Sue Storm (Jessica Alba) - som han underveis i filmen prøver å få giftet seg med, kan ikke bare gjøre seg usynlig, men også skape og slynge ut et ubrytelig kraftfelt. Sist, men ikke minst (sic!) har vi Tingen, Ben Grimm (Michael Chiklis), en diger og overmenneskelig sterk skapning som ser ut som han er hogd ut av stein.

De Oscar-belønte dataanimatørene i Weta Digital har gjort en god jobb med The Silver Surfer. Verre er det med Mr. Fantastics gummilemmer, som ser ut som de er laget av billig plast. Enda verre blir det når Galactus dukker opp. Selv om den er i ferd med å sluke jorden, ser den mørke skyen strengt tatt ikke skumlere ut enn en middels norsk tordensky. Ellers er alt ved det gamle i dette Marvel-universet. Men for målgruppen, som vel strengt tatt befinner seg mellom 7 og 13, fungerer filmen helt etter intensjonen: som spennende og fartsfylt underholdning.

Publisert