Ensformig

Problematisk salmeplate

Publisert Publisert
3 av 6 hjerter

En håndfull populære, internasjonale salmer — sunget på engelsk av Sigvart Dagsland, akkompagnert av Iver Kleive på keyboards og med gjesteopptreden av både trompetisten Lew Soloff fra Blood, Sweat and Tears og den engelske bluesgitaristen Snowy White.

Burde ikke dette være en sikker vinner? Kanskje i teorien. I praksis er resultatet blitt en merkelig grå, ensformig plate der den ene salmen etter den andre ekspederes i stort sett samme slappe tempo, etter stort sett samme mal.

Dagsland synger seg gjennom stoffet med en hverdagslig, dempet, nærmest hviskende stemme som trolig skal signalisere intimitet og inderlighet, men som ikke klarer å få lengre melodilinjer til å henge musikalsk sammen, noe som gir salmene et oppstykket og andpustent preg.

Og når han en enkelt gang setter kraft på og går i høyden, blir stemmen overspent og sprukken. Det hender et par ganger at musikken plutselig begynner å flytte seg. Det er når Snowy White springer til og forgyller et par takter med sin gitar. Da blir det intensitet i salmene og svev i musikken.

PETER LARSEN

Er du enig med vår anmelder? Si din mening her:

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. For første gang sidan februar har Noreg hatt dagar heilt utan nye smittetilfelle: – Vi er framleis redde

  2. Har gjort funn i området der Christer forsvann i 2016

  3. «Det er bare å si det som det er. Rasisme finnes også hos oss.»

  4. Ett nytt koronadødsfall i Norge

  5. Da disse hyttene dukket opp, tok det helt av. Nå kommer det flere.

  6. – En gang var USA drømmelandet. I dag er det en rykende ruinhaug.

  1. Musikk