Popkomponist av rang

En fabelaktig popkomponist, men en litt blandet fornøyelse

Publisert Publisert

Det er så mye som er riktig med Sondre Lerche. Han er gutteaktig sjarmerende, han har en mer enn habil sangstemme, men først og fremst skriver han noen riktig gode låter.

Hans musikk er ekstremt tiltalende; den er variert og han viser seg som en popkomponist av rang, der han tilsynelatende helt ubekymret rusler mellom ulike popmusikalske landskap.

Dermed legges også listen høyt for et prosjekt som dette, der samarbeidet mellom Sondre Lerche selv, hans faste band Faces Down og Forsvarets Musikkorps Vestlandets storband, med Lars Erik Gudim som dirigent og hovedarrangør, presenterte et bredt spekter av Lerches låter.

Møtet mellom Lerche, Faces Down og FMKV debuterte i fjor under Kongsberg Jazzfestival, og det var spennende å få høre dem her i byen også. Storbandbakgrunnen gjør at crooneren Lerche får utfolde seg, og det er tydelig at han trives i den rollen.

Samtidig ble konserten som helhet en blandet fornøyelse. På sitt beste fungerte det glimrende, og allerede tidlig i konserten fikk vi et av høydepunktene med «The Curse of Being in Love». Men det var andre dimensjoner ved samarbeidet som ikke fungerte like godt.

Særlig kunne det merkes på balladene, som på «Tragic Mirror», der blåserarrangementene ble litt vel massive. Dermed druknet Lerches stemme i messing— og saksofonklang. Også på noen av de hurtige låtene kunne det periodevis bli litt for mye storband.

Og det handler ikke om at bandet spilte dårlig. Slett ikke; særlig ensemblespillet var godt og presist, Men låtene, der Lerche beveger seg relativt slentrende mellom sjangerkarakteristika, ble jevnet ut på en slik måte at enkeltlåtenes kvaliteter til dels forsvant.

Det lød likere enn det hadde behøvd å gjøre, og litt større variasjon i arrangementene ville ha løftet konserten. Slik det ble nå forsvant litt av popkomponisten Lerche.

Samtidig var det tydelig at han trivdes på scenen, og trivdes med å spille med det store ensemblet.

Og den spillegleden, og hans profesjonalitet som showman, gjør at konserten aldri sto i fare for å bli kjedelig.

ERIK STEINSKOG

Er du enig med vår anmelder? Si din mening her:

Sondre Lerche er en popkomponist av rang, mener vår anmelder. Bildet er fra en konsert i fjor. Foto: Scanpix (Arkivfoto)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. For 131 år siden var det et luksushotell. Et samboerpar på jobbjakt har lagt store planer.

  2. Lange køer da «alle» skulle hjem samtidig etter pinsen

  3. Magne gikk tom for strøm – ble nektet på bussen

  4. – Vi har et stort problem. Han sier han har drept moren sin og trenger hjelp til å fjerne henne.

  5. Fjorden fylles opp med gigantskip: – Ikke hyggelig å våkne til denne utsikten

  6. Sønnen (20) godtok fengsling: Dette mener politiet om hvordan moren ble drept

  1. Musikk
  2. Konsertanmeldelse