Bergens store konsertsommer

Cohen, Springsteen, Ozzy, Sting. Mange gamle helter skal spille på Koengen i sommer, men to av konsertene er allerede utsolgt. Hvilke konserter kan du fremdeles skaffe deg billetter til?

Publisert Publisert

SPILLER 16. JUNI: Lenny Kravitz kommer til byen, og det er fortsatt billetter igjen.

  • Guro H. Bergesen
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Sommeren er snart i anmarsj, og vi kan glede oss til en aldri så liten eldrebølge som kommer til å skylle over Bergenhus festning i år. Sjangermessig skal vi innom både patriotisk olabukserock, signert Bruce Springsteen, flaggermusspisende black-metal, dypsindige låter med mørke undertoner, til urhipsteren Paul Simon.

Gode utsikter

Billettsalget til Leonard Cohen startet i dag, mens billettene til mannen bak «Graceland»-platen, Paul Simon, ble lagt ut på onsdag. Hva billettsalg angår, så er ikke fredag før påske den mest strategiske dagen å legge ut billetter på, kan Frank Nes i Bergen Live fortelle. Men salget har så langt gått bra likevel.

— Det tar ofte litt tid før det kommer opp i de voldsomme salgstallene, men både Ozzy Osbourne og Lenny Kravitz har solgt veldig godt hittil. Men det vil nok være billetter igjen en stund fremover, sier Nes.

Begge konsertene til Bruce Springsteen ble utsolgt nesten med en gang, i tillegg til at Sting har solgt ut Plenen. En konsert de for øvrig ikke har planer om å flytte til Koengen, på tross av stor pågang.

Kurt er ikke Leonard

Selv om gjennomsnittsalderen på Koengen er over 60 i sommer, er det kvalitet det handler om.

— Det er naturlig at artister som Leonard Cohen henvender seg til et litt mer voksent publikum enn vi hadde i fjor sommer med Kanye West og Rihanna, men samtidig så var Rihanna en slags flere-generasjonskonsert, der både mor og datter gikk sammen, sier Nes.

Han tror at flere av de artistene som kommer til Bergen som kommer til Bergen, er tidløse i den forstand at de både tiltrekker seg de publikummerne som har fulgt dem i alle år, samtidig som nye kommer til etter hvert.

— Det finnes jo fremdeles folk som tror det er Jeff Buckley som har originalen til «Hallelujah». Eller Kurt Nilsen. Og at Leonard Cohen har covret Buckley. Men det er jo ofte sånn, at unge oppdager gammel pop og rock gjennom dagens artisters referanser til de eldre. Pop og rock er jo tyvenes marked.

Klassikere

— Er det slik at Cohen var siste booking for sommeren, eller kan vi vente oss flere overraskelser fra dere?

— Vi holder nok på litt til, vi har ikke helt lagt inn årene, forteller Frank Nes.

— Hvis det kommer flere bookinger, vil de være i samme alderssjiktet som de dere har bekreftet hittil?

— Nei, hvis det kommer mer, vil vi nok henvende oss til litt yngre aldersgrupper. Men god musikk har jo ingen aldersgrenser. De artistene som er booket nå er klassikere, som har vært med på å forme musikkhistorien, sier Nes.

Han har fått flere henvendelser fra band som vil varme opp for heltene på Koengen i sommer.

— De bandene som har spurt om å få varme opp for for eksempel Paul Simon er jo langt fra hans alder, som Casiokids og Young Dreams. Og det er ganske flott, de vil jo spille med folk de er blitt inspirert av. Men Pauls Simon er tross alt - og spesielt med «Graceland» - en klassiker i pophistorien.

Publisert
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her stanser politiet en studentfest. – Vi har ikke fått sove på flere netter, sier nabo.

  2. Northug får støtte fra broren: – Kom hjem nå

  3. «Det er greit å være full, men flaut å være ruset. Vi holder oss selv for narr.»

  4. Mistet lappen etter å ha kjørt i 129km/t

  5. Ingebrigtsen er overbevist om at han skal løse Branns store problem

  6. Mihn flyktet i båt med ett år gamle Le på armen. Den dramatiske reisen endte i Bergen.

  1. Musikk