Motörhead til Bergen

I desember i fjor måtte Motörhead avlyse konserten i Bergen fordi frontfigur Lemmy hadde mistet stemmen. Nå har han fått stemmen tilbake.

LEMMY I TEATERGARASJEN: Frontfigur i Motorhead, Lemmy Kilmister, er blitt et av de virkelige store ikonene innen rocken. Her står han på scenen i Teatergarasjen i 2004. I juni kommer bandet tilbake til Bergen.
 • Kjetil K. Ullebø
  Kjetil K. Ullebø
  Musikkansvarlig i BT
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Bandet kommer til Bergen og Grieghallen for å gjøre sin eneste norgeskonsert 10. juni. Da det ble klart at Motörhead skal spille på Sweden Rock 8. juni, hvor de er en av headlinerne, benyttet Bergen Live sjansen til å få dem til Bergen.

Motörhead spilte en meget høylytt konsert i Teatergarasjen i 2004.

Motorhead har forsynt verden med høyoktan rock & roll siden 1975, med den samme besetningen. Bandets ubestridt sjef er Ian Fraser Kilimister, bedre kjent som Lemmy Kilmister.

I mai 1975 fikk Lemmy sparken i hippiebandet Hawkwind, da bestemte engelskmannen seg for at han ville lage verdens "feteste" rockeband. To år senere ga Motorhead ut det selvtitulerte debutalbumet, før de fulgte opp med klassikere som "Overkill" i 1979 og "Ace of spades" i 1980.

Motorhead revitaliserte den britiske heavy metalen på slutten av 70-tallet, men man kan også høre innslag av punk i musikken deres. Nå er veteranene klar for sin andre konsert i Bergen.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Billettsalget starter tirsdag.

Publisert

Les videre

 1. Han tar ein Motörhead
  Hardrockfansen kan få høyra «Ace of Spades» live i Bergen likevel. I gammalgrass- og operaversjon, vel å merka.

  Les hele artikkelen

 2. Motörhead er avlyst

 3. Lemmy til Bergen - igjen

BT anbefaler

Mange slitere i Stoltzen glemte én viktig ting

Her kan du se deg selv og andre underveis og på målstreken.

LES SAKEN