- Finalen burde vært i Bergen

Russlands MGP-deltakere tok pause fra øvingene og dro på Fløyen i dag.

Publisert Publisert

NALICHS VENNER: Denis Marinkin, Yuri Kostenko, Konstantin Shvetsov og Dmitri Simonov utgjør «& Friends» i Russlands MGP-finalist Peter Nalich & Friends. Foto: Geir Martin Strande

iconDenne artikkelen er over ni år gammel

De russiske Grand Prix-finalistene i Peter Nalich & Friends er helt enige når bt.no ymter frempå om at årets finale kanskje burde vært lagt til Bergen — naturligvis uten å nevne at byen ikke har et eneste egnet lokale.

— Det er meget vakkert her, sier bandmedlemmene Denis Marinkin, Yuri Kostenko, Konstantin Shvetsov og Dmitri Simonov der de står og ser på utsikten fra Fløyen.

Luftetur til Bergen Delegasjonen på rundt 30 personer har tatt en dags pause fra øvinger og andre Grand Prix-forberedelser i Oslo, og tatt flyet til Bergen for å se på norsk natur. Men frontfigur og vokalist Peter Nalich er ikke med på turen.

— Han er hjemme med sykt barn, forklarer bandmedlemmene.

Russland er relativt ferske i Melodi Grand Prix-sammenheng, og bandet kan bare nevne én norsk Grand Prix-artist.

— The fisherman Aleksander Rybak, sier bandet unisont, og forklarer at Rybak betyr «fisker» på russisk.

Bandet vet imidlertid at Norge har vunnet konkurransen tre ganger, og er enige om at det er imponerende.

Youtube-fenomen

Peter Nalich ble kjent i hjemlandet da han la ut en hjemmelaget video på YouTube for tre år siden. Sangen «Guitar» spredde seg via nettet, og etter en måned hadde videoen blitt sett av 70.000 personer. Nå har tallet vokst til nesten 3,3 millioner visninger, og det stiger fortsatt.

Nalichs første konsert ble en stor suksess, og han satte sammen bandet Muzykalny Kollektiv Petra Nalitcha , populært kalt MKPN . I Melodi Grand Prix går bandet under navnet Peter Nalitch & Friends.

Hjemme i Russland kan bandet fylle et hvilket som helst konsertlokale, og nå håper de at Eurovision-sirkuset skal hjelpe bandet å bli kjent for et større publikum.

Og på spørsmålet om hvilken sjanse de har i årets finale, er det ingen tvil.

— Det er en konkurranse. Vi er her for å vinne, sier de.

Publisert