Hardcore ros

Hardcorebandet I.O.U. skryter av Aktive Studenters Forenings SUB-konserter, som de synes gjør sjangeren tilgjengelig for flere enn miljøets indre kjerne.

Publisert:

BLI KJENT MED

HVEM: Vegard Jarness (gitar), Odd Morten Skår (bass) Kristian Ueland (vokal), Dag Erik Nygaard (trommer) og Kristian Gundersen (gitar).

SPILLER: – Hardcore skråstrek punk, sier gitarist Vegard Jarness.

HISTORIE: Medlemmene i I.O.U. er fra Jæren og Østlandet, men har holdt til i Bergen de siste årene. – Vi har alle vært tilknyttet det norske hardcore/punk-miljøet i 10-12 år, og spilt i forskjellige band. I 2002 ble vi samlet i Bergen, før vi ga ut debut-ep-en vår i 2003. Etter det har vi vært på Europa-turné hver sommer, før utgivelsen av vår første fullengder nå i vår.

UTGIVELSER : «A Cause For Anxiety» (ep, 2003) og «I Owe You» (2006).

SISTE NYTT: – Vi er i ferd med a lage nye sanger til en ep som vi skal spille inn i løpet av høsten. Dessuten kommer det en vinylutgave av fullengderen. I tillegg til spillejobben på Kvarteret skal vi spille på JR Ewings farvelkonsert på Garage når de kommer til Bergen i høst. Det blir gøy, men vemodig.

KRANGLER OM: – Si det. Vi er gode kompiser og blir som regel enige. De heteste kranglene dreier seg ofte om hvem som skal kjøre bil tidlig på morgenen når vi er på turné. Eller hvem som skal få de beste sengene.

FAVORITTPLATE AKKURAT NÅ: – Anna Ternheims siste kommer til å bli en favoritt, selv om jeg ikke har hørt hele ennå. Jeg stoler blindt på Anna.

FORBILDE: – No gods, no masters.

AMBISJONER : – Vi spiller først og fremst for a ha det artig. Ambisjonene er å fortsette å spille og gi ut plater.

ANMELDERNE SIER: «Her blandes melodiøse gitartema med elementer fra råpunk og den mer tradisjonelle hardcore-spillestilen. Alt i alt er dette en lovende plate fra et ivrig norsk hardcore-band. Et lite tips; få med deg coverversjonen av Citizens Arrests «Serve And Protect». Den sparker godt!», skriver BT-anmelder Øyvind Skutle om platen «I Owe You».

SE OPP FOR: – Oslobandet Death Is Not Glamorous er verdt å sjekke ut, de spiller musikk innen den sammen sjangeren som oss, men er litt mer melodiøse. Dessuten bør folk være obs på Aktive Studenters Forenings SUB-konserter. Et godt tilbud som gjør punk og hardcore tilgjengelig også for publikum utenfor miljøet.

HVOR OG NÅR: Teglverket på Kvarteret, lørdag 23. september klokken 22.30. Arrangør er ASF. – Vi spiller sammen med trondheimsbandet Desperado — et annet band folk absolutt bør sjekke ut.

PÅ NETT : www.myspace.com/iou