Kortfilmpris til Vevle

Ole Mads Vevle fra Bergen stakk av med Terje Vigen-prisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad i går. Han er både regissør, produsent og skuespiller for filmen «But, What's It All About».

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

TURID KJETLAND

— Det er ærefullt å få Terje Vigen-prisen. Jeg får ikke penger, men en svær bronsestatuett jeg skal sette på arbeidsværelset, sier en glad Vevle kort tid etter at han ble utropt som vinner av Grimstads kommunes pris, Terje Vigen-prisen, på årets festival.

«Denne filmen herjer med filmmediets muligheter og våre forventninger. Med kreativ desperasjon tør denne samtidskommentaren å reise store spørsmål. Filmen er hemningsløs og grenseoverskridende. I juryens øyne er den en av de mest reflekterte i årets program», heter det blant annet i begrunnelsen for å gi prisen til «But, What's It All About».

- Heftig debattert

— En del på festivalen ville nok sett meg død og begravet. Filmen ble heftig debattert, og en del sa seg provosert av filmens form, sier Vevle, og sikter til at en del av den 23 minutter lange filmen består i at han kommer med en endeløs strøm av ord foran kameraet.

I fjor var Vevle medregissør for «Love is the Law» som vant den gjeveste kortfilmprisen i Cannes.

— Det er likhetstrekk mellom filmene. Begge er tekstbaserte, sier Ole Mads Vevle, som nå håper på Norsk Filminstitutts hjelp til å få distribuert prisvinnerfilmen til andre kortfilmfestivaler.

Gullstol til debutant

Kortfilmfestivalens hovedpris på 50.000 kroner gikk til en debutant, Martin Lund, for filmen «Hjemmekamp». Juryen begrunnet valget med at debutanten har full kontroll over filmfortellingens virkemidler, og at han har lykkes i å formidle en film om en grunnleggende eksistensiell situasjon.

Dokumentarfilmprisen gikk til en annen debutant, Tonje Kristiansen, for «Kjell». Juryen mener filmen på en respektfull og usentimental måte viser et menneskes sorg over tapt ungdom og skjønnhet, og hovedpersonen fremstår mer som et ensomt gammelt menneske enn som en homoseksuell skrulle, som han kaller seg selv.

Tonje Kristiansen er for øvrig datter av filmskaperne Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen.

Publisert
  1. Film
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Wenche trodde hun hadde fått en ny venn. Så kom inkasso­kravene.

For hennes penger skal mannen ha reist på tur, kjøpt tv og fotballdrakter.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Disse tunnelene er nattestengt denne uken

  2. Philippe (13) fikk klar beskjed på vinterferien: – Reis hjem

  3. Franske Guillaume har fast jobb og leilighet i Bergen. Nå nektes han innreise.

  4. Hun har forberedt seg i ni måneder. Men Marit Bjørgen er ikke sikker på om hun er sterk nok.

  5. Heftig satsing i Bergen: – Alle vil få sjokk

  6. Silje og barna skulle på vinterferie, men toget dukket aldri opp. Vy legger seg flat.