Samlebånd-sushi med fraværende service
Servicen såpass fraværende at det ikke frister til gjenbesøk.
- Nanette NarteyRestaurantanmelder
Dette er en del av en samleanmeldelse, der BT har testet ulike steder i Åsane. Du kan lese hele anmeldelsen her.
Den bergenske sushi-kjeden Sushi Nam Nam lokker med både buffé, rullebånd-sushi og tre-for-to-tilbud på Horisont senter i Åsane. Det de ikke kan skilte med, er god service.
Selv om vi både benytter oss av temperaturmåleren og antibac-dispenseren ved inngangen, oppfører servitøren seg som en streng vekter fremfor en serviceytende servitør.
Når én enkelt skål med chilimajones og wasabi serveres til selskapet vårt på tre, er smittevernet derimot glemt. Her må vi ty til engangsspisepinnene på bordet som eneste mulighet til serveringsbestikk.
Sushirettene på rullebånd, som i Japan er kjent som kaiten-zushi, tilberedes fortløpende og legges på båndet som roterer gjennom restauranten. Vann tappes fra bordets egen vannkran, dessverre med lunkent vann, som pumpes ut i sneglefart.
Lett forvirret setter vi i gang med plukkingen av de fargekodede tallerkenene. En oversikt på bordet viser prisen på de seks ulike tallerkenene, men verken servitøren eller skiltet informerer om betingelsene for buffeten. Nye gjester bør få tilstrekkelig informasjon og opplæring i et slikt restaurantkonsept.
Det negative førsteinntrykket gjenspeiler seg i måltidets første servering. Risen er tørr i kantene, avokadobitene er harde og makien henger fast i asjettene. Varmrettene tempura scampi og gyoza imponerer heller ikke med lite fyll og seig innpakning fra innesperret damp.
Å plukke fra utvalget blir et sjansespill siden man ikke aner hvor lenge sushiene har vært på båndet. Vi lærer oss å se etter sushikokkenes nylagde serveringer og er da mer heldig med fangsten. Spicy tunfisk med togarashi, scampi med laks og aioli, i tillegg til en kremostmaki med ristede sesamfrø og sriracha, faller i smak. Med tre makier pr. servering gis det gode muligheter for å prøve mye nytt, men det tar ikke lang tid før vi har smakt oss gjennom utvalget.
Måltidet foregår fullstendig uten personalkontakt, og usikkerheten fortsetter når det er klart for å gjøre opp. Venter vi på servitøren, eller bærer vi tallerkenene frem til disken selv? Svaret får vi ikke før vi må reise oss fra bordet og etterlyse servitøren.
Når vi omsider får betalt, spør jeg servitøren om rullebåndet også brukes til buffeten. Han stiller seg uforstående til spørsmålet. Oppklaringen får vi ikke før jeg på vei ut av restauranten får øye på et gjemt skilt med prisinformasjonen.
For 24 biter maki, og en liten servering med gyoza og tempura scampi kom regningen på 550 kroner. Skal man spise seg ordentlig mett, kan det fort bli dyrt å plukke fra båndet. I buffeten – viser det seg – kan man plukke røde tallerkener for 199 kroner eller velge fritt for 299 kroner. Underkommunikasjonen av dette virker utspekulert.
Selv om flere av makibitene var helt på det jevne, er servicen såpass fraværende at det ikke frister til gjenbesøk. Årets dårligste restaurantopplevelse!
Restauranter i Bergen
Nyhet! Se vår guide til byens spisesteder.
Restaurantene vurderes individuelt og på bakgrunn av helhetsopplevelsen av service, mat, konsept, pris og atmosfære innenfor sin egen sjanger. Antall hjerter indikerer hvor vellykket opplevelsen var. En særdeles negativ opplevelse vil indikeres av ett hjerte. Seks hjerter viser derimot til en usedvanlig positiv opplevelse over forventning.
Kulturredaktørens utvalgte
Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.Les videre
Mest lest akkurat nå
Mistenker hærverk på togstasjon
Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.
Utenfra likner den en hurtigbåt. Bli med inn i superfartøyet.
Tunneler ved Nesttun stengt etter melding om brann
Det utskjelte selskapet får to nye år i Bergen. – Vi er meget fornøyde, for å si det forsiktig.
Meklingen i oppgjørene for stat og kommune fortsetter på overtid
BT anbefaler
Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.
No skal møk frå Dag Inges grisar varme opp sjukehus
Olga fikk beskjed om å flytte fra Bergen mandag morgen. I siste liten kom beskjeden som endret alt.
«Små føtter setter dype spor», sto det på en siste hilsen. Da Monica mistet sønnen, bestemte hun seg.