Supermans kjæreste er død, 69 år gammel

Den amerikanske skuespilleren Margot Kidder er død av ukjente årsaker, skriver The New York Times. Hun spilte Lois Lane, Supermans kjæreste i fire filmer fra 1978 til 1987.

Publisert Publisert

«LOIS LANE»: Margot Kidder er død. Hun spilte Lois Lane, Supermans kjæreste, i de fire filmene på 70- og 80-tallet. Her er hun sammen med Christopher Reeve, som spilte Superman, under Oscar-utdelingen i 1979. Foto: Reed Saxon, AP / Scanpix

  • Anders Veberg

Det er foreløpig ikke kjent hva skuespilleren som var den første til å ta rollen som Lois Lane døde av, ifølge The New York Times. De viser til Franzen-Davis Funeral Home and Crematory som annonserte dødsfallet først.

Margot Kidder hadde flere store roller på 70- og 80-tallet, men det var rollen som Lois Lane, Supermans kjæreste, som gjorde henne mest populær, skriver Aftenposten.

Hun hadde rollen i den første filmen fra 1978, samt de tre oppfølgerne som kom i 1980, 1983 og 1987. I de to siste filmene var rollene mindre, men skuespilleren fikk også store roller etter suksessen til de to første filmene om superhelten fra Krypton. Blant annet var hun med i kultklassikeren «The Amityville Horror» fra 1979.

På Twitter hyller DC Comics den avdøde skuespilleren. Selskapet står bak blant andre Lois Lane og Superman.

I et intervju med The Hollywood Reporter fra 2016 beskriver Superman-regissøren Richard Donner henne som sjarmerende og morsom.

– Da jeg møtte henne på kontoret, snublet hun da hun kom inn. Jeg falt for henne med en gang. Det var perfekt, den klumsete oppførselen, sa Donner.

Offentlig sammenbrudd i 1996

Kidder slet også med mentale problemer og hadde et offentlig sammenbrudd i 1996. Etter å ha vært savnet i tre dager, dukket hun opp nær Los Angeles. Hun hadde opprevne jeans og manglet to fortenner. Politiet førte henne bort.

Etter det holdt hun skuespillerkarrieren gående, men stort sett i mindre roller. På 00-tallet hadde hun noen roller i større TV-serier, blant annet i serien «Smallville», som også handler om Supermans liv.

Margot Kidder i rollen som Lois Lane. Her får hun et glass champagne fra mannen av stål. Foto: DC Comics, Warner Bros

I filmene fra 70- og 80-tallet var det Christopher Reeve som spilte Superman. Han døde i 2004 etter lang tids sykdom. Han ble lam etter å ha falt av hesteryggen i 1995.

Tegneseriefiguren Lois Lane ble en del av Superman-universet for første gang i 1938. Hun jobber som journalist i avisen The Daily Planet, der Supermans alter ego, Clark Kent, også jobber. Ifølge Wikipedia ble hun blant annet basert på journalisten Nellie Bly, som var aktiv i overgangen mellom 1800- og 1900-tallet. Hun inspirerte også romanen «Jorden Rundt på 80 dager» av Jules Verne, etter at hun reiste jorden rundt på 72 dager i 1889.

Publisert