«Republikken» lever

BT lanserer kulturpodkast!

Publisert:

KLAR FOR POD: BT lanserer kulturpodkasten «Republikken» fredag 11. januar. I studio står programleder Kjetil Ullebø (til h.), til daglig kulturjournalist i BT, og Guro Holm Bergesen, nyhetsleder for kultur i BT. Foto: Bjørn Erik Larsen

Det er lov å glede seg. Fredag 11. januar lanserer Bergens Tidende kulturpodkasten «Republikken». Er det ett sted i landet som fortjener og trenger en kulturpodkast, er det Bergen.

Republikken blir produsert av kulturredaksjonen i BT, og i studio står programleder Kjetil Ullebø, til daglig kulturjournalist i BT, sammen med nyhetsleder i BT, Guro Holm Bergesen.

Radarparet skal lage Republikken hver 14. dag, og du finner den på bt.no, på Spotify og der du til vanlig laster ned podkastene dine.

Les også

Premiere! Få med deg BTs nye kulturpodkast.

Republikken blir laget både for deg som er interessert i kultur fra før, og for deg som er nysgjerrig på hvem kulturprofilene fra vår del av landet er, hva de driver med og hva som driver dem.

Til hver episode inviterer programlederne to aktuelle gjester som er med på å gjøre kulturbyen Bergen nyskapende, fremoverlent og fabelaktig. Det er mange å ta av, fra musikk, film, teater, revy, litteratur, kunst og mange andre sjangre.

FØRSTE EPISODE: I første utgave av Republikken er forfatter og musiker, Pedro Carmona-Alvarez (foran til v.), trommeslager i Razika, Embla Karidotter (foran til h.) gjester. Programleder er BT-journalist Kjetil Ullebø. Han har også med seg kulturleder i BT, Guro Bergesen. Foto: Bjørn Erik Larsen

I podkasten skal du også få tips om kulturtilbud du kan oppsøke, og om hva og hvem du bør følge med på.

Og dem får du fra folk som selv kjenner kulturlivet i Bergen fra innsiden. I tillegg skal du få høre den aller nyeste bergensmusikken, naturligvis.

NY PODKAST: Lytt til Republikken der du laster ned podkaster, på Spotify eller på bt.no. Premiere fredag 11. januar. Foto: Bjørn Erik Larsen

Navnet «Republikken» krever kanskje en liten forklaring. Vi mener selvfølgelig ikke at Norge over natten skal endre sin statsforfatning.

Ordet er ment symbolsk, som et bilde på landets nest største byregion, den som kulturelt står fint på egne føtter, er en motvekt til hovedstadsdominans og som lener seg tungt på det fine folket som bor og jobber her.

Publisert: