Bergenseren spiller i liga med Adele, Rihanna og Kygo

Fana-gutten Alan Walker opptrådte med det svenske stjerneskuddet Zara Larsson i går, direkte på tysk tv. Nå er han strømmet 217 millioner ganger, bare på Spotify.

SAMMEN I BERLIN: Zara Larsson og Alan Walker på den rød løperen i Berlin i går kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det er så surrealistisk som det kan bli. Jeg hadde aldri forestilt meg at musikken min kunne toppe lister verden over eller bli hørt på av mange millioner, skriver Alan Walker på en e-post til BT.

- Hadde vært dødskult

18-åringen fra Fana opptrådte torsdag kveld på den største musikkprisutdelingen i Tyskland, Echo Award i Berlin. Med på scenen var den svenske yndlingen Zara Larsson (18), som har lagt skyhøyt på alle internasjonale lister med låter som «Uncover», «Lush Life» og «Never Forget You».

Se video fra tysk TV:

De sang en medley av Walkers store hit, «Faded», og Larssons radiioslager «Never Forget You», som er strømmet over 200 millioner ganger. Walker sto anonymt bak sine elektroniske appraturer, med hettegenser og et stort tørkle i ansiktet.

Manager Gunnar Greve:

Les også

- Det som skjer med Alan Walker nå, er helt absurd

— Dette er en spillejobb som plateselskapet ordnet. Zara og jeg er på samme selskap, og vi gjør begge to det ganske bra på musikkmarkedet i Tyskland for tiden. Det har nok spilt inn. Foreløpig er det ingen planer om videre samarbeid med Zara, men det hadde selvfølgelig vært dødskult å få til noe, sier Walker.

Nærmer seg Kygo

Tallene tale er entydige. Få artister på kloden kan vise til tilsvarende fart i karrieren. Walker har kun én låt av betydning på listene, «Faded». Likevel er han den 30. mest spilte artisten totalt på Spotify, verdens største strømmetjeneste med over 100 millioner brukere.

POPULÆR: Zara Larsson er Sveriges hotteste musikkeksport.

«Faded» er nå strømmet 217 millioner ganger – opp 100 millioner på bare en drøy måned. Vi snakker om tempoet til superstjerner som Rihanna og Justin Bieber.

Walker hadde 16 millioner unike lyttere på Spotify siste måneden. Han nærmer seg Kygo med stormskritt (19 millioner) – til tross for at Kygo har en rekke singler som drar til seg lyttere. Mens en mye omtalt lokal artist som Aurora «bare» har 2,5 millioner unike lyttere.

«Faded» er den mest strømmede låten i store markeder som Tyskland og Frankrike. Den er den tiende mest strømmede i Storbritannia. Han er også på ellevte plass på den offisielle hitlisten i England.

— En fantastisk følelse og helt absurd, beskriver Walker det.

144 millioner på YouTube

Legg til at videoen til «Faded» er sett av over 144 millioner på YouTube allerede – og man skjønner at USA har begynt å våkne.

TIL TOPPS: Alan Walker er nummer en på hitlistene i Tyskland og Frankrike.

— USA har startet, men det tar nok litt lengre tid før det slår skikkelig an der borte. Jeg vet ennå ikke hvor mye tid vi skal bruke på USA.

— Klarer du å følge med i svingene?

— Det har tatt veldig av. Og ingenting tyder på at det vil roe seg. Men jeg får fremdeles tid til å fokusere på å skrive ny musikk. Det er blant annet en ny singel på vei som jeg gleder meg veldig til å få delt med verden.

— Musikken får en stadig større rolle i livet ditt. Har du tid til å være vanlig tenåring i Fana?

— Innimellom får jeg noen fridager. Da prøver jeg å henge med venner, sier Walker.

Han skal ta det ganske rolig i Bergen frem til festivalsommeren starter med et brak. Men de detaljene er ennå hemmelige.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert: