Nå satser de internasjonalt

Bergenserne Julian Berntzen og Dagny Backer Johnsen vil prøve seg i internasjonal film. I går viste de seg frem i Berlin.

Publisert: Publisert:

GALLA i BERLIN: Julian Berntzen og Dagny Backer Johnsen møtte internasjonal filmbransje i Berlin. Foto: MDFSTUDIO.COM

— Dette var et morsomt eventyr. Den som intet våger, intet vinner. Jeg skal ha møter med noen engelske produsenter snart på et spennende prosjekt, så får vi se hva det blir til, sier komponist Julian Berntzen til BT på telefon fra Berlin.

Linda Steinhoff fra Bergen har tatt initiativ til prosjektet Northern Lights, som har til hensikt å promotere norske og nordiske skuespillere under årets internasjonale filmfestival i Berlin - en av verdens største og viktigste festivaler.

Opprettet kontakter

25 ble valgt ut, deriblant Dagny Backer Johnsen fra Bergen. Etablerte skuespillere som Gitte Witt, Gard Eidsvoll, Rolf Kristian Larsen, Espen Klouman Høiner, Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kaalstad var også med.

Northern Lights ville i tillegg ha med to komponister - Nils Petter Molvær og Julian Berntzen.

I går, mandag, var det intensiv mingling, speedcasting og møtevirksomhet i Berlin. Det hele endte i en stor gallafest for spesielt inviterte.

— Det var masse bransjefolk der, fra hele verden. Jeg fikk presentert meg for mange, og opprettet gode kontakter. På gallafesten spilte DJ-ene musikk fra katalogen til Molvær og meg. Dette er en sunn disiplin. Man må selge seg selv. Det er litt flaut og vanskelig, men også nyttig. Gøy å utvide horisonten, sier Berntzen.

Til Paris

Han påpeker at arbeidsplanen er ganske fullpakket fremover, men håper likevel at det kan bli mer jobbing med film.

— Jeg må jo late som om jeg er litt kulere enn jeg er. Å ha flere musikaler på CV-en, betyr lite her nede.

— Var selve opplegget til Northern Lights bra?

— Ja. Det var stor interesse. Mange internasjonale kapasiteter ville være med på arrangementet. Det ble et kultevent - var stinn brakke på festen. Skuespillergjengen var også fin. Det var mange fra både «Kampen om tungtvannet» og «Lilyhammer» der, sier Berntzen.

Suksessen til «Hellemyrsfolket» på DNS har vekket interesse, så han er mye i dialog med andre norske teatre. Dessuten jobber han med på skrive musikk til en ny popplate.

— Minst like morsomt er det at et teater i Paris vurderer å sette opp «Hellemyrsfolket». Gunnar Staalesen har et godt navn i Frankrike, så det er lov å drømme. Jeg jobber også med nye musikalideer, sier Berntzen.

Ettertraktet internasjonalt

Initiativtaker Linda Steinhoff bor i Berlin. Hun er veldig fornøyd med responsen på Northern Lights.

— Dette er noe jeg har tenkt på i mange år. Målet er å få frem de nye talentene i nordisk film - få dem synliggjort i utlandet. Derfor var det gledelig at så mange store castingbyråer var til stede. I Norden er det få agenter som skal ta vare på mange skuespillere. Og da klarer man ikke alltid å følge opp den enkelte best mulig, sier Steinhoff.

Hun håper at dette kan bli en fast post på festivalprogrammene fremover.

— Vi trenger at de nordiske landene støtter oss. Til nå har vi jobbet på dugnadsbasis. For norske skuespillere er det viktig å bygge nettverk. Vi merker også at nordiske skuespillere er blitt mer ettertraktet internasjonalt, sier Steinhoff.

Publisert: