Siste skål for piratene

  • Nå er det slutt, har produsenten sagt. Lørdag hadde «Pirates» sin siste verdenspremiere.
Victoria Engen

– Dette blir den siste filmen. Nå er det slutt, sa produsent Jerry Bruckheimer på pressevisningen til «Pirates of the Caribbean 3: At world's end» tidligere denne uken.

Lørdag var det førpremiere i Los Angeles for å feire spikeren i kista for Captain Jack Sparrow og kompani. Skuespillere og skuelystne samlet seg i Disneyland.

Filmene er inspirert av en av hovedattraksjonene ved fornøyelsesparken, kalt «Pirates of the Caribbean».

Siste seiltur

Orlando Bloom gikk rundt og hilste på fansen som møtte opp for å få et glimt av stjernene. Han har tidligere uttalt at han ikke kunne tenke seg å gjøre flere «Pirates»-filmer, fordi han er lei av å spille den samme karakteren.

Også Keira Knightley har vært motvillig til å gjøre flere kapittel av sjørøvereventyrene. Johnny Depp, regissør Gore Verbinski og produsent Bruckheimer har vært åpne for å gjøre flere oppfølgere.

Om det er tapet av to nøkkelskuespillere som gjorde utslaget vites ikke, men nå er altså eventyret over.

Som far og sønn

Johnny Depp brukte som kjent Rolling Stones-gitarist Keith Richards som modell da han skulle forme karakteren sin, kaptein Jack Sparrow. Kollega Bill Nighy, som spiller onde Davy Jones i filmene, kaller Depps prestasjoner «blant de beste i nyere tid» ovenfor BBC.

I den siste filmen spiller Richards selv Jacks far, kaptein Teague. Richards var til stede lørdag med kona Patti Hansen og sine to døtre, modellene Theodora og Alexandra Richards.

Besøkte Disneyland

Teri Hatcher, Janice Dickinson, Kobe Bryant, Chad Michael Murray og Wilmer Valderrama tok seg også tid til å feire Disney-sjørøverne i disse Cannes-dager.

«Pirates of the Caribbean: at world's end» har premiere 24. mai.