Inspirert av misnøye og frustrasjon

Karin Park er i det spandable hjørnet og gir bort singelen «Can't Stop Now» aldeles gratis.

Øyvind Berekvam

Mandag kommer albumet «Ashes to gold» ut, og Karin Park varsler en mørkere og mer beat-basert utgave av seg selv.

– Jeg skrev en del låter i starten av denne prosessen, men tenkte raskt at «nei, dette er ikke sanger jeg ville hørt på selv». Jeg hadde lyst å lage noe som var mer inspirert av det jeg selv hørte på, forteller hun.

Dermed tok hun noen telefoner til musikalske kolleger og sikret seg drahjelp på låtskriverfronten av Ralph Myerz og Kristian Stockhaus fra Ungdomskulen.

– Denne platen har jeg laget mer med tanke på meg selv enn med tanke på publikum, sier hun.

Produsent I produsentstolen satte Datarock-vokalisten Fredrik Saroea seg, og innspillingen foregikk i Duper studio i Bergen og i Wendyhouse Productions i London. Sistnevnte studio har tidligere blitt brukt av blant andre Kylie Minogue og Robbie Williams.

– Hva og hvem har inspirert denne platen?

– Jeg digger artister som Joy Division og Depeche Mode. Generelt setter jeg pris på mørk og elektronisk musikk. Jeg hører også på mer eksperimentell musikk som for eksempel Ungdomskulen og Black Dice, forteller hun.

– Hvordan tror du publikum vi reagere på den nye retningen?

– Noen vil kanskje bli litt forvirret og lure på hva jeg holder på med. De fleste tror jeg imidlertid vil bli positivt overrasket, sier hun.

Single Albumet ble mikset i Stockholm av Ollie Olson, en mann som tidligere har mikset alt fra Robyn og Lady Sovereign til Snoop Dog, Ice-T og Coolio. Park beveger seg ikke bare i et mørkere landskap rent musikalsk. Tekstene er heller ikke av det lystige slaget.

– Når jeg skriver lar jeg meg sjelden inspirere av glade stemninger. Jeg blir inspirert av misnøye og frustrasjon, forteller hun.

– Føler du at du har funnet deg selv musikalsk, og kommer du til å fortsette i dette landskapet framover i karrieren?

– Jeg kommer nok til å fortsette å dyrke det mørke enda mer. Men det er umulig å si hvor jeg ender. Jeg er veldig illojal mot meg selv og vil hele tiden strekke meg etter noe annet, sier hun.

Karriere Park har også gjort seg bemerket som skuespiller og er for tiden aktuell i spillefilmen «Skjult». Der spiller hun mot Kristoffer Joner. Om det blir mer film i framtiden er hun usikker på.

– Dersom det dukker opp noe spennende skal jeg vurdere det. Musikken kommer uansett i første rekke, slår hun fast.

Ny single

Frem til platelanseringen mandag spanderer Karin Park sangen «Can't Stop Now» på bt.no-leserne. Den kan du laste ned aldeles gratis på denne lenken:

Dersom det tar lang tid å laste sangen kan du også forsøke å laste den ned her.

Park beskriver sangen slik:

– Den handler om å sette seg selv i situasjoner der man tenker at «dette burde jeg ikke gjøre». Så gjør man det likevel. Det handler om at man er nysgjerrig.

Her er videoen til sangen:

PLATEAKTUELL: Karin Park slipper sitt nye album førstkommende mandag.