Ny rekord for «Himmelblå»

Over 1,3 millioner fulgte sesongavslutningen.

  • Elisabeth Bie
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Ikke overraskende ble det ny seerrekord da dramaserien «Himmelblå» hadde sesongavslutning søndag kveld. Men seerne fikk ikke den oppklaringen de ville, vi må til neste år for å få svar på hva som har skjedd med Kim.

«Himmelblå» har for lengst danket ut «Vestavind» som tidenes mest populære norske TV-serie. Søndag så over 1,3 millioner nordmenn den siste episoden i sesong to — i håp om å få svar på hva som hadde skjedd med Kim.

Forsvant på sjøen

I nest siste episode forsvant han på sjøen, men om han hadde omkommet eller bare reist av gårde var uvisst. Siste episode ga ikke noe svar, så nå må TV-seerne vente til neste vår før de får vite hva som skjedde med Kim.

«Himmelblå» er en nyinnspilling av den britiske serien «2000 Acres of Sky», som ble spilt inn i to sesonger.

Den britiske serien slutter med at karakteren som Kim er basert på dør. Men NRK har bestemt seg for å lage enda en sesong med åtte episoder av «Himmelblå», med manus som er helt selvstendig fra den britiske serien, og det er dermed helt åpent hva som har skjedd med Kim.

Innspillingen av de siste åtte episodene starter på Helgelandskysten etter påske.

Fotballfri uke

Uke 13 var for øvrig en tilnærmet fotballfri uke på TV. Det mest sette sportsprogrammet ble dermed fellesstarten for menn i skiskyting på NRK søndag, som ble sett av 439.000.

Det er også verd å merke seg at alle kanalene, kanskje med unntak av TV Norge, har aller størst suksess med egenproduserte underholdningsprogrammer.

Bare noen få innkjøpte serier og spillefilmer blander seg inn på mest sett-listene for de største norske TV-kanalene.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert: