Brangelinas rockeslott

Brad Pitt og Angelina Jolies franske slott har blant annet blitt brukt av Pink Floyd, Sting, Judas Priest og Sade.

  • Øyvind Berekvam
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Å spille inn plater i Frankrike har vært populært blant kjente og mindre kjente artister i en årrekke. For et år siden sikret kjendisparet Brad Pitt og Angelina Jolie seg et fransk slott som har musikkhistorie i veggene. Ifølge The Huffington Post skrev de to under på en leieavtale som sikret dem bruksretten til slottet Chateau Miraval i tre år. Slottet skal være verdt rundt 70 millioner dollar. Denne uken meldte The Daily Mirror at de to nå har kjøpt slottet.

Musikk

Slottets historie strekker seg helt tilbake til 1200-tallet. Om de to var klar over at slottet har blitt brukt av en lang rekke kjente musikere og artister vites ikke, men det er stor sannsynlighet for at de har hørt noe av musikken som er spilt inn der. Det var den tidligere eieren av slottet, jazzpianisten Jacques Loussier, som sørget for å gi slottet en plass i musikkhistorien da han bygget platestudioet Studio Miraval der i 1970. På studioets nettsider kommer det fram at Pink Floyd spilte inn deler av «The Wall» der i 1979. Bandet spilte inn albumet i flere studioer rundt om i verden ettersom britiske skatterregler gjorde det lite lukrativt for dem å spille inn på hjemmebane. Pink Floyds bruk av studioet lokket raskt flere artister dit.

Liste

I tillegg til Pink Floyd har Belinda Carlisle, Kelly Family, Yes, Gary Moore og Wham spilt inn musikk der. Hardstslående artister som Judas Priest og Rammstein har også okkupert studioet.

Se en liste over innspillinger gjort på det franske slottet her .

Paret har tidligere bodd i Tyskland og i New Orleans, men Pitt har flere ganger skrytt av forholdene i Frankrike.

– Det er godt å bo der, en virkelig flott måte å leve på. Det er et sted hvor barna kan løpe fritt uten å bli plaget— vi har et godt forhold til lokalbefolkningen, og det er en god base for familien, uttalte han til Hello Magazine i desember i fjor.

Publisert
  1. Musikk
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. På guttetur til Las Vegas

  2. Pitt leder Oscar-kappløp

  3. Nå viser de frem tvillingene

  4. Rekordpris for babybilder

  5. Latter og kos på sykehuset

  6. Jack røpet tvillingene

BT anbefaler

Smittevernoverlegen ber folk teste seg etter bunkerfest i Sandviken

Lørdag kveld fikk politiet melding om en fest i det nedlagte bunkeranlegget på Sandviksbatteriet.

LES SAKEN