Rybak hylles av våre naboer

Alexander Rybak hylles av kommentatorer i Danmark og Sverige, men The Guardians utsendte mener derimot at noen bør stikke ut øynene hans med fiolinbuen.

Publisert Publisert
  • Jan Stian Vold
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

– Hvor ofte har ikke Norge ligget og skvulpet som en bunnpropp i Melodi Grand Prix-sammenheng, mens vi og svenskene styrte mot tindene, undrer danske Ekstra Bladet i sin nettutgave.

Etter lørdagens finale i Moskva er alt snudd på hodet. Sjelden har vi sett en så massiv seier, konstaterer avisen.

– Jordskredpoengene fra Moskva hensetter våre brødre i fjellene i total eufori, slår Ekstra Bladet fast.

**Les også:

Les også

Alexander den store

Alexander den store**

– Supergutten – Supergutten, lyder toppen på svenske Aftonbladets nettutgave . Den svenske avisa mener Alexander Rybak var «sukkersøt» og konstaterer at 23-åringen innkasserte tidenes mest suverene seier i Grand Prix-sammenheng.

Men Norge har også kommet flest ganger aller sist, til sammen ti ganger, konstaterer avisen, som hadde liten grunn til å feire Sveriges innsats lørdag. Malena Ernmans operapop ble bare belønnet med 33 poeng, og endte på 21. plass av de 25 som var med i finalen.

Svenske Expressen mener også Norges seier var fullt ut fortjent, og slår i sin nettutgave fast at «Vi elsker dette landet». Sveriges eget bidrag omtales derimot som «Fiaskoen»

– Stikk ut øynene hans

Den britiske Grand Prix-kommentatoren Heidi Stephens i avisa The Guardian kan derimot styre sin begeistring for Rybak, som hun omtaler som «en liten frekkas» med «crazy øyenbryn» på sin blogg fra Moskva.

– Kan noen vennligst stikke ham i øyet med fiolinbuen? Fairytale my ass”, lyder kraftsalven fra Stephens, som mener det norske bidraget mest av alt minte om en skoleoppsetning av Spellemannen på taket.

Da seieren var et faktum, og en triumferende Rybak hadde framført vinnerlåten for andre gang, var hun fortsatt like sikker i sin sak.

– Nei, det var fortsatt noe dritt, slår Stephens fast.

Send en hilsen til MGP-helten her.

Publisert

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX