Fana-gutt på toppen av VG-lista

Kyrre Gørvell-Dahll står bak Norges mest populære låt.

Publisert Publisert

SOVEROMSPRODUSENT: Kyrre Gørvell-Dahll har hodet langt inne i musikken, og beina trygt plassert på gutteromsgolvet. Nå troner han øverst på VG-lista med en remiks av den svenske popartisten Seinabo Sey. Foto: Vegar Valde

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

22-åringen er mer kjent under artistnavnet Kygo, der han lager elektronisk musikk — i hovedsak remikser av andre artisters låter. Det er nettopp hans tolkning, eller versjon, av den svenske popartisten Seinabo Seys «Younger» (Spotify-lenke) som nå har ført bergenseren til toppen av VG-lista, Norges offisielle ukentlige salgsliste for musikk. Låten til Kygo har vært inne på Topp 20 i fem uker, og er nå foran artister som David Guetta, Calvin Harris og Pharrell Williams. På nettstedet Soundcloud har remiksen til Kygo nesten 4,8 millioner avspillinger. På YouTube er den spilt av nærere 1,5 millioner ganger.

Egentlig studerer Gørvell-Dahll økonomi i Skottland. Suksessen som Kygo har imidlertid gitt han en annen karriere. Tidligere i år spilte han i London foran 750 mennesker. Til sommeren skal han på turné i Nord-Amerika, med konserter blant annet i New York, Los Angeles og Chicago. Han skal også varme opp for den svenske superstjernen Avicii, en artist Kygo har omtalt som en inspirasjonskilde.

Økonomistudenten har tidligere uttalt til BT at musikken ennå bare er en hobby og at han trives med det.

— Men nå begynner det å bli mer, og jeg har et mål om å kunne drive med dette resten av livet, uttalte Gørvell-Dahl til BT i april.

Publisert