Blir snart himmelen blå?

  1. mars er «Himmelblå» tilbake. Hva skjer med Kim? Se bildene fra innspillingen.
Janne Hagen

7. mars er det premiere på den tredje og siste sesongen av «Himmelblå». Og ja, vi får snart vite hva som skjedde med Kim.

Første søndag etter OL er folket på Ylvingen på Helgelandskysten med oss i åtte nye episoder.

— Jeg jublet da jeg så siste sesong av «Himmelblå» i klippen, og tenkte «har vi virkelig klart å lage noe som er så bra!», sier dramasjef i NRK, Hans Rossiné i en pressemelding.

Les også

Klar for TV 2-såpe

Strengt hemmelig

I september i fjor avsluttet NRK innspillingen av «Himmelblå»s siste sesong. I månedene etter har klipperne jobbet med de åtte nye episodene i et redigeringsrom med tildekkede vinduer. Selv ikke NRK-kolleger har fått lov til å smugtitte på de hemmelige scenene.

— Siste sesong kommer til å innfri alt hva seerne forventer av en familieserie fra NRK Drama. Humor, spenning, konflikter, absurde situasjoner, underholdning, tristhet, lengsel, varme, sterke følelser og masse herlige mennesker i storslått natur. Sesongen er blitt et eventyr, og jeg er utrolig fornøyd, sier dramasjefen videre.

Han mener serien har fått en verdig avslutning.

— Jeg tror de fleste vil skjønne hvorfor denne sesongen blir den aller siste. Dette eventyret fra Nord-Norge får nå en helt naturlig avrunding, sier Rossiné.

Les også

Noregs nye «Himmelblå»

Nye innbyggere

Den siste sesongen av «Himmelblå» byr på den samme atmosfæren som gjorde NRK-serien til tidenes mest populære dramaserie, lover NRK.

TV-serien hadde et snitt på 1,2 millioner seere våren 2009. I tillegg til de gamle karakterene kommer det også en rekke nye folk til Ylvingen, både besøkende og nye fastboende.

— Vi får se. Kanskje får vi svar på noe, og kanskje dukker det opp nye gåter og historier som tar oppmerksomheten til seerne, sier regissør Petter Næss til NRK.no.

Regissøren vet selvsagt hva som skjer med hvem, og også alt om den bortkomne Kim.

— Men det kan jeg selvfølgelig ikke avsløre her, sier Næss - før han legger til at publikum har all grunn til å henge med gjennom siste sesong.

«Himmelblå» blir forøvrig den første NRK-produserte dramaserien som sendes i HD-kvalitet.