13 år gamle Sondre Lerche troppet opp på politistasjonen for å komme inn på konsert med helten

For Sondre Lerche har musikk alltid vært et spørsmål om liv og død.

Publisert Publisert

HJEMME FRA HOLLYWOOD: Sondre Lerche bor vanligvis Hollywood, men han er en tur hjemme i forbindelse med sin første bok, «Alle sanger handler om deg». Han er gjest i siste utgave av BTs kulturpodkast Republikken. Foto: Geir Martin Strande

– Min mor visste hvor mye som sto på spill. Hvis Morten Harket skulle spille i Bergen uten at jeg kom inn ... det hadde vært en familietragedie, sier Sondre Lerche, som er hjemme i Bergen i forbindelse med sin bokdebut.

I 1995 var Sondre Lerche en 13 år gammel Morten Harket-fan med et stort problem. Hans store helt skulle spille på Teatergarasjen, men konserten hadde 18 års aldersgrense.

  • Hør episoden her:

Dette var før det var vanlig med vergeordning på konsertsteder. Var du ikke gammel nok, så kom du ikke inn. Så enkelt og så vanskelig var det.

Men Sondre Lerche og moren ga ikke opp. De troppet rett og slett opp på Bergen politikammer for å forklare alvoret i situasjonen. Det var ikke forgjeves.

KLAR FOR DEBUT: Sondre Lerche debuterte med platen «Faces Down» i 2001. Her ser vi ham avbildet rett før platen skulle slippes. Foto: Ørjan Deisz (ARKIV)

Til neste år er det 20 år siden Sondre Lerche slapp sin første plate. Han ble ofte omtalt som en ganske veslevoksen type – ikke helt uten grunn.

– Jeg har vel aldri vært mentalt eldre enn da jeg var 18, sier Lerche.

– Din kjæreste, Linnéa Myhre, har omtalt deg som en «pensjonist i sjelen»?

– Hehe, det hun viser til der er at jeg liker å gjøre ting som å gå på kino alene og spise Troika, sier Lerche.

Publisert