Erna Solberg: - Han var spesiell for meg

— Utrolig trist. Jeg hadde håpet på nye konserter og nye låter, sier statsminister Erna Solberg (H) etter at det ble kjent at artisten Prince er død.

- UTROLIG TRIST: Statsminister Erna Solberg (H) kommenterte dødsfallet til artisten Prince utenfor statsministerboligen torsdag kveld. SCANPIX

NTB

— Jeg har hørt på musikk av Prince når jeg skal motivere meg til valgkamper og til politiske debatter, og jeg har hørt på Prince når jeg har syntes at ting har vært litt tregt og vanskelig, sier Solberg til NTB.

Statsministeren var blant de første til å kommentere nyheten om dødsfallet på Twitter, men fikk raskt følge av andre kjente navn. Utenfor statsministerboligen senere på kvelden kommenterte hun artisten og dødsfallet ytterligere.

— Prince hadde evnen til å fornye seg og treffe med sine låter. Han var spesiell for meg fordi han var enestående til å formidle, sier Solberg.

Les også:

Les også

Da Prince spilte i Bergen

Flere ganger tidligere har hun fortalt om sitt forhold til den mangfoldige artisten som i fem tiår satte preg på musikkbildet.

— Den type musikk er del av viktige deler av din ungdomstid. Da jeg var student, da jeg møtte min mann, ja, de store øyeblikkene. Jeg hører fortsatt på Prince nesten hver dag, sier hun.

Låten «When Doves Cry» fra albumet «Purple Rain» i 1984 framhever hun som favorittlåt blant de flere tusen låtene artisten sto bak.

— Utrolig trist! Takk for musikken i mitt liv, skrev Solberg på både norsk og engelsk på etter at hun først spurte om den triste nyheten virkelig var sann.

Hyller Prince

Statsministeren var blant de første til å kommentere nyheten om dødsfallet på Twitter, men fikk raskt følge av andre kjente navn. Straks nyheten om dødsfallet ble kjent, strømmet det på med Twitter-meldinger. Filmregissøren Spike Lee var raskt ute.

— Jeg savner broren min. Prince var en artig skrue med stor sans for humor, skriver han.

— Prinsen er død, leve prinsen, tvitrer skuespilleren Kathy Bates, mens souldronningen Aretha Franklin kaller ham «enestående».

President Barack Obama hyller Prince som «et kreativt ikon».

— En av de mest talentfulle og produktive musikerne i vår tid, heter det i en kunngjøring fra Obama.

Madonna går enda lenger og mener Prince «endret verden».

— En ekte visjonær, for et tap, jeg er helt ute av meg, tvitrer hun.

Musikk-Bergen sørger:

Les også

- Han var verdens kuleste freak

Grenseløst talent

— Han var en kjempe, slår Kiss-vokalist Gene Simmons fast, som får følge av flere andre gamle rockere.

— Han hadde et grenseløst talent, mener Rolling Stones-vokalist Mick Jagger.

— Jeg kommer til å savne en god venn som var så talentfull. Han var en stor performer og gitarist. Sov godt, Prince, tvitrer gitaristen Ronnie Wood.

DØDE: Artisten Prince er ble funnet død i sitt eget hjem, 57 år gammel. Scanpix (arkiv)

Verste dagen— Nei, nei, nei ... Hvil i fred ditt geni, lyder en siste hilsen fra den britiske artisten Robbie Williams.

— Dette er den verste dagen noensinne, mener landsmannen Boy George, mens Justin Timberlake nekter å ta nyheten om dødsfallet inn over seg.

— Dette kan ikke være sant, tvitrer han.

— Verden har mistet mye magi. Hvil i fred Prince, takk for at du ga oss så mye, skriver Katy Perry.

Einar Engelstad:

Les også

- Prince' dødsfall kom som et sjokk

«Lager than life»

Prince var briljant og «larger than life», for en sørgelig dag, tvitrer TV-stjernen Ellen DeGeneres, som får følge av skuespilleren Samuel L. Jackson.

— Jeg er knust. Et massivt tap for oss alle. For et geni. Jeg er målløs, skriver han.

— Vi kommer alle til å gråte lilla tårer i dag, tvitrer Tito Jackson, storebroren til avdøde Michael Jackson, som får følge av søsteren La Toya Jackson.

— For en sørgelig dag dette er. Jeg er forferdelig lei meg over at Prince har sovnet inn. For et utrolig talent, skriver hun.

— Hvil i fred kong Prince, og takk for at du inspirerte meg til å bli musiker, skriver Wyclef Jean.

Les også: