Slik svarte Kakkmaddafakka VG-journalistene

Publisert Publisert
  • Vi synes det var en kul ting å gjøre.
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

«Band med for festlige navn har ikke for vane å få lange, blomstrende karrierer. Bare spør Bercedes Menz eller Kakkmaddafakka

VG-journalistene Thomas Talseth og Sandeep Singh som hadde skrevet saken fikk kjapt respons fra bergensbandet. På en av sine konserter i Tyskland fikk de publikum til å taktfast rope navnene til de to VG-journalistene.

— Vi pleier å spille på konserter som er mye større enn den. Den ene av konsertene våre har til og med blitt vist på tysk TV, forteller vokalist Axel Vindenes.

- Hvorfor valgte dere å få publikum til å rope navnene?

— Vi synes det var en kul ting å gjøre. Når det er en musikkjournalist som ikke vet hva vi driver med, så er det hans problem, sier Vindenes.

2,4 millioner treff på YouTube

Bergensbandet har holdt det gående i ti år og turnerer mye i Europa. I 2013 hadde de konserter på flere av Europas største festivaler og var innom både Tyskland, Frankrike, Spania og Nederland.

Også denne sommeren er de på europaturné, og i mars var det med på Mexicos største festival «Vive Latino». Musikkvideoen «Your Girl» er sett av 2,4 millioner ganger på Youtube. Tre av singlene på albumet «Hest» kom inn på høyeste rotasjon på den tyske Radio Eins.

Ifølge Vindenes er bergensbandet veldig glade for at de har fått stor suksess.

— Vi er heldige som har oppnådd så mye. Jeg synes mer synd på bandene som ikke når opp, eller på journalister som må jobbe i VG, sier han.

Ment som en hyllest

Thomas Talseth kaller publikumsropene for «et herlig svar på litt sleivete tiltale».

— Det som stod i navnesaken vår var mer en hyllest til bandnavnet enn et ønske om å henge ut bandet, noe de fleste som leser den skjønner, sier han.

— Kva synes du om musikken til Kakkmaddafakka?

— Ganske søt indiepop. I Norge er de egentlig litt undervurderte, men slikt kan fort skje med band som gir seg selv veldig morsomme navn.

— Axel Vindenes mener at du og Sandeep Singh ikke vet hva Kakkmaddafakka driver med. Hva er din kommentar til det?

— Kakkmaddafakka er et band av typen man må oppsøke, ikke en mainstreamsuksess. Heldigvis er det rom for slike også. De har åpenbart hengivne fans, og det står det respekt av.

— Var du klar over at bandet har holdt på i ti år og at de reiser på turné til de største festivalene i Europa før du skrev saken?

— Det viktige for oss i denne saken var at de i Norge er mest kjent for et artig navn. Vi ønsker dem alt godt med europaturneer og hva enn som måtte komme deres vei. For øvrig har vi begynt å bruke lyd fra videoen de la ut som alarm på mobilene våre.

Publisert