En entertainer vender hjem

Sondre Lerche er i Bergen med det han mener er det beste showet han har laget. Men han ser ikke bort fra at det også blir litt grining.

Publisert Publisert

TILBAKE: Sondre Lerche er i Bergen med sitt åttende album, titulert «Please». Han spiller på USF Verftet i morgen, lørdag. Foto: Jan M. Lillebø

  • Guro H. Bergesen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Sondre Lerche vender tilbake til Bergen med ny plate og «det beste showet jeg har laget».

— Vi har spilt oss gjennom hele USA og halve Europa, så nå har vi blitt ganske gode på å få det til å funke. Nå føler jeg at det er et show, ikke bare en konsert, sier Lerche.

Før platen «Please» var han mest opptatt av å bare spille. Gikk for en «gi meg en gitar og så plugger jeg i»-tilnærming. Nå vil han lage en forestilling.

— Men det er ikke noe mer hokus pokus enn å rendyrke showet. Nå er det stramt der det skal være stramt, og løst der det skal være det. Det er mye lettere å danse til denne konserten. Og lettere å gråte. Men vi løfter deg til slutt, vi vil at folk skal gå hjem med en god følelse.

- Er du blitt en entertainer?

— Jeg har egentlig alltid vært det, og elsket å underholde. Men jeg har kanskje fått mer uttrykk for det på konsertene i USA. Nå skal det ikke være så mye pludring, det skal være et mer underholdende show, sier han og legger til:

— Det blir mer hits for pengene denne gangen. I den grad jeg tør å påstå noe sånt.

Les også

Tung og lett Lerche

16 år og ukysset

I Bergen er det luksus. Her kan han ha med de samme musikerne som har vært med på å lage og prege platen. Blant annet skal saksofonist Kjetil Møster være med på konserten og Alexander von Mehren skal spille keyboard.

Platen handler bruddet med ekskonen Mona Fastvold.

— Hvordan har det vært å være på turné med en så personlig plate?

— Alle platene mine er dypt personlige. Men denne platen er i en kontekst som er veldig tabloidvennlig. Det er lettere å kommentere for både meg og avisene.

Med denne platen opplevde Lerche et større behov for å ventilere, sier han.

Les også

- All turbulensen utløyste ein eksplosiv, positiv energi i meg

— Vi er jo veldig giret over å spille nye låter, men samtidig prøver vi å finne ut hvilke låter som hører hjemme i dette showet. Og det er litt morsomt, for jeg har merket et bånd mellom denne platen og den første platen min, «Faces down».

Selv om førsteplaten og sisteplaten er veldig forskjellige, spesielt tematisk, trekkes de likevel mot hverandre, mener han.

— Det er en ureddhet i låtene som gjør at de går sammen. Og det er kult at jeg har lyst å spille de sangene igjen. Jeg skrev jo den første platen da jeg var 16 år og ukysset, og nå er alt helt annerledes. Det er nesten som det kommer fra to forskjellige mennesker.

Dans på hver sin kant

Samtidig som Lerche står på scenen i Bergen skal kjæresten, forfatter Linnea Myhre, danse i finalen av årets Skal Vi Danse-sesong.

— Lørdag kveld blir travel på hver vår kant, ja. Det er helt fantastisk at hun har kommet så langt, selv om en del av meg kanskje håpet at hun skulle ryke ut så hun kunne komme til Bergen og se konserten. Men det er jo dødsfett at hun er i finalen.

— Hvordan har det vært å følge dansingen hennes fra turne ute i verden?

— Det har vært helt absurd. Vi er inne i hver vår boble, turnéboblen og danseboblen. Og sånn sett passer det kanskje bra. Men jeg kan love at det blir dansing både på TV2 og på Verftet.

Og grining. Det kom nemlig ikke bare danselåter ut av samlivsbruddet.

— I Hamburg i går sto en jente og gråt rett foran meg under to låter. Det er spesielt, de gråter jo ikke for meg, de gråter for sine egne historier og minner, som er knyttet til mine sanger. Og det er helt nydelig. Det er kanskje ikke noe jeg har opplevd så mye før, men det er blitt sånn med en del av låtene på denne platen. Det er ganske heftig. Det er et uttrykk for at de føler seg mindre alene, men jeg også føler meg mindre alene.

Publisert