Os forbereder seg til Idol-fest

Billettene til fredagens Idol-fest på Oseana ble revet bort på 11 minutter.

Publisert Publisert

VAKER FOR EIRIK: 490 forventningsfulle osinger fyller Oseana fredag kveld. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  • Kari Fauskanger
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Da Eirik Søfteland sikret seg plass i Idol-finalen forrige fredag, gikk sindige osinger mann av huse for å sikre seg billetter. Ikke til finalen i Oslo Spektrum, men til finalefesten i Oseana. 490 gratisbilletter ble lagt ut. Det tok 11 minutter før de var borte.

Idolvake

— Det har tatt helt av. Det er folkefest i bygden, sier Ole Tobias Lindeberg. Han er direktør for Oseana, som åpner dørene for idolvake og visning av finalen på storskjerm. Før selve finalen kan osingene lade opp med kavalkade over Søftelands vei mot Idol-finalen.

I pausen står annen Idol-finalist, Vegard Leite, på scenen. Leite kom på annenplass i forrige Idol-runde, bare slått av Jenny Langlo.

I semifinalen imponerte Eirik Søfteland både dommere og TV-publikum med sin versjon av Queen-klassikeren «Bohemian Rhapsody».

I finalen skal han blant annet forføre seerne med sin tolkning av en annen popklassiker – Michael Jacksons «Bad».

I tillegg fremfører han den selvvalgte låten «Gonna Go My Way», som han har komponert selv, og som han har fremført i et tidligere program, og dessuten finalelåten med tittelen «What it feels like». Den er skrevet av Lars K. Hustoft, Yngve Høyland og Are Weisten.

Familiefest

24-årige Eirik Søfteland konkurrerer mot Siri Vølstad Jensen (17).

Ole Tobias Lindeberg gleder seg over fullt hus på fredag.

— Idol skaper engasjement. Det er flott. Dette er en sjanse vi ikke kan la gå fra oss. I finalen kan utfallet bli hva som helst og denne folkefesten vil vi være en del av, sier direktøren i Oseana.

HYLLES I OS: Fredag kjemper Eirik Søfteland om seier i Idol-finalen. Han har allerede vunnet Os.

Publisert