Briter vil stoppe Alexander

Som straff for fotballdommer Tom Henning Øverbøs opptreden i Champions League-semifinalen mellom Chelsea og Barcelona, vil britene nå sabotere Alexander Rybak i Melodi Grand Prix.

Publisert Publisert
  • Aftenbladet.no
  • Audun Hoem Hagen
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Den engelske avisen Daily Star melder nå om en internettkampanje, startet av britiske Chelsea-fans, som vil ødelegge for Alexander Rybaks vinnersjanser i lørdagens Eurovision-finale i Moskva.

Gi dem null poeng, er oppfordringen fra sinte fotballsupportere.

— De robbet Chelsea Chelsea ble som kjent slått ut av Barcelona i Champions League, etter det mange mener var en dommerskandale, med norske Tom Henning Øvrebø bak fløyten.

— De robbet Chelsea for sjansen til å spille i Champions League-finalen, så la oss nå robbe dem for Eurovision-seieren, uttaler en fotballfan til Daily Star.

Ifølge Dagbladet tar Alexander Rybak utspillet med stor ro.

Alexander slapper av - Fotball er også underholdning, på samme måte som Eurovision er det. Folk må bare få holde på med sitt. Vi er her for å være med i en musikk.konkurranse og konsentrerer oss om det, sier Alexanders manager Kathrine Synnes til Dagbladet.no .

Alexander Rybak med låta «Fairytale» er utpekt som en av favorittene i Eurovision-finalen. Vinnersjansene blir neppe mindre av at nordmannen får sin musikkvideo vist på talkshowet til selveste Oprah Winfrey, i følge VG-Nett.

Så gjenstår det å se hvilke følger de britiske fotballsupporternes aksjon vil gi, og om det eventuelt også kan gi sympati-stemmer til Norge.

Publisert

Foto: SCANPIX