- Ferdig med hip-hop

Kanye West gidder ikke mer.

Publisert Publisert
  • Håvard Prestegården
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Rapperen Kanye West har fått nok av sjangeren som har gitt ham all suksessen. Hip-hop har visst blitt for klisjefylt for superstjernen.

På sin siste plate «808s & Heartbreak» har han gått helt bort fra rappingen, og synger i stedet på alle sangene:

— Dette er ikke hip-hop. Greien med å bare ta en sampling, loope den og rope "putt hendene i været", det er blitt en sånn en klisjé, sier West.

- Som The Beatles

Han har nemlig høyere tanker om seg selv:

— Hiphop er over for meg. Jeg rapper ikke, jeg synger på denne platen. Nå vil jeg plassere meg sammen med navn som Rolling Stones, Jimi Hendrix og The Beatles. Og det nytter ikke hvis jeg bare fortsetter å lage rap-plater fulle med samplinger.

Kanye West begynte karrieren som hip-hop-produsent, og har blant annet fått mye av æren for at plater som Jay-Zs «The Blueprint» fra 2001 regnes som sjangerens ypperste.

- En egen sjanger

Senere har han hatt enorm suksess som soloartist, selv om ikke alle kritikere har vært like begeistret for hans ferdigheter som rapper. Dét spiller uansett liten rolle, kanskje, for ifølge Kanye er han nå sin egen sjanger:

— Jeg har måttet lage en helt ny sjanger for å beskrive det jeg holder på med nå. Jeg kaller det «pop-art», som ikke må forveksles med kunstretningen med samme navn, sier West ifølge nyhetsbyrået Wenn.

Hvor nyskapende det er med en rapper som synger, kan selvsagt diskuteres. Både gamle helter som OutKast og Snoop Dogg og nyere navn som T-Pain, Lil' Wayne og våre egne MadCon har hatt suksess med lignende krumspring i det siste.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Kan ta 12 hip hop-priser

  2. Nye skandaler i år?

Foto: AP

BT anbefaler

Kommunen sier nei til milliardprosjektet. Nå krever utbygger at staten griper inn.

– Denne utbyggingen har en akseptabel miljøregning, sier konserndirektør om milliardprosjektet i Bremanger.

LES SAKEN
  1. Musikk