Christines egen alvedans

Christine Guldbrandsen gir ut sitt første album på norsk. Denne gangen uten konkurranse fra finske monstre.

  • Marie Aubert
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Det er litt over to år siden Christine Guldbrandsen fra Laksevåg ga ut sin forrige plate. Mandag om to uker kommer hennes første norskspråklige album, som rett og slett heter «Christine».

— Det er mer gøy å synge på norsk. Jeg føler en annen kommunikasjon med publikum når jeg gjør det. Men det er vanskeligere å skrive låtene - på engelsk har man mange flere tolkningsmuligheter, mens norske tekster blir mer direkte, sier 21 år gamle Guldbrandsen.

Var sliten

«Christine» skulle egentlig kommet ut i fjor, men Guldbrandsen la albumplanene på is til fordel for å synge i Melodi Grand Prix. Den norske låten «Alvedansen» var på forhånd tippet som en av favorittene i sangshowet, men det ble monstermaskerte Lordi fra Finland som stakk av med seieren. Christine møtte innvendinger fordi hun ikke ville gi ut nytt album mens jernet var varmt etter opptredenen i Athen.

— Det hadde sikkert vært lurt rent kommersielt, men...Jeg følte meg tom og sliten etter at jeg kom hjem, og jeg kan jo ikke lage en plate bare for å lage en plate! Jeg vil gjøre det når jeg synes jeg har noe å komme med, sier Guldbrandsen.

Deltagelsen i sangkonkurransen har gitt mye oppmerksomhet og mange spillejobber - men Christine håper ikke hun bare blir «hun som var med i Grand Prix».

— Jeg har hatt et fantastisk år. Men jeg håper ikke jeg får et «Grand Prix»-stempel i pannen. For meg er det som når en buss gjør ulike stopp: Melodi Grand Prix var ett stopp på veien. Nå må jeg videre, sier Christine Guldbrandsen.

Lite selskap

De to første albumene «Surfing in the air» og «Moments» kom ut på storselskapet Sony. «Christine» blir gitt ut på det lille uavhengige selskapet MBN, der sangeren selv er en av eierne. Hun har deltatt mer aktivt i låtskriving og produksjon denne gangen.

— Det er ingen dramatikk i overgangen. Kontrakten med Sony gikk ut, og vi hadde lyst til å prøve noe nytt. Dette selskapet har også et nettverk ute i Europa, sier Christine.

Albumet er spilt inn i ulike studioer i Oslo og i Bergen, og er produsert av Guldbrandsens faste musikalske partner Kjetil Fluge. Singelen «Dansekjolen» har nå rotert på Norsktoppen i noen uker.

Selv synes hun at «Christine» har større musikalsk spennvidde enn før.

— Men jeg tråkker ikke noen helt ny musikalsk sti. Jeg er ikke noen popsanger. Jeg har for mye klassisk i meg til det. Og jeg liker «crossover»-sjangeren, som Andrea Bocelli, Enya og Sarah Brightman. Dette er det jeg liker å synge. Og enten liker folk det, eller så gjør de det ikke.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert